Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce a făcut bătrânul care s-a sinucis cu doar câteva minute înainte de a se împușca în cap
Ce a făcut bătrânul care s-a sinucis cu doar câteva minute înainte de a se împușca în cap

Ce a făcut bătrânul care s-a sinucis cu doar câteva minute înainte de a se împușca în cap

Ce a făcut bătrânul care s-a sinucis cu doar câteva zeci de minute înainte de a se împușca în cap. Rugămintea a fost adresată soției sale

Ce a făcut bătrânul care s-a sinucis cu doar câteva minute înainte de a se împușca în cap. Ros de ceva vreme de o cumplită boală, un bărbat din Odorheiul Secuiesc s-a sinucis. Pare să se fi predat în fața suferințelor și a din această cauză a recurs, astăzi, la gestul extrem.

Omul, vânător cu acte în regulă, s-a împușcat în cap cu arma de vânătoare pe care o avea legal, chiar în apartamentul în care stătea împreună cu soția lui, ca și el, trecută de vârsta de 70 de ani.

Ce plan a pus la cale bătrânul care s-a sinucis

Înainte de a-și duce planul sinucigaș până la sfârșit, bătrânul și-a rugat partenera de viață să-i cumpere câte ceva de la magazin. Rugămintea a fost adresată pentru că ar fi dorit să mănânce ceva anume.

O stratagemă prin care bărbatul a vrut ca atunci când va apăsa pe trăgaciul armei consoarta lui să nu se afle în locuință. La întoarcere, ea a fost cea care și-a descoperit soțul fără suflare, cu capul zdrobit de proiectile.

Povestea bietului om care și-a curmat astăzi zilele după ce s-a împușcat în cap cu o pușcă de vânătoare cu alice, pare să graviteze în jurul suferințelor fizice și psihice cauzate de cancerul de care suferea de mai multă vreme.

Boală despre existența căreia aflase, însă, abia când anumite simptome au devenit din ce în ce mai evidente și i-au creat stări greu de suportat.

O dată cu trecerea timpului, cu sufletul încărcat de perspectiva că boala care-l chinuie nu ar avea leac, bărbatul a cedat din ce în ce mai mult presiunii psihice și a lăsat loc gândurilor negre care, până la urmă, l-au copleșit.

Însă, nimic din comportamantul său nu i-a făcut pe cei din jurul său să se gândească la ceea ce va urma. La o sinucidere, pentru că polițiștii harghiteni despre asta vorbesc acum ca principală ipoteză în acest caz. 

Bătrânul care s-a sinucis suferea de multă vreme de cancer

”Suferea de mult timp de cancer, dar nu a știut de la început. Când tratamentele specifice pentru această boală au început să lase urme, omul a început să realizeze cât de gravă este situația și pentru ce se tratatează de fapt.

Cel mai probabil, apăsat din punct de vedere psihic, copleșit de povara de unui deznodământ pe care îl credea inevitabil, s-a sinucis.

S-a împușcat în cap cu o armă de vânătoare cu alice pe care o deținea legal, în calitate de vânător, de membru al unei asociații de vânători. A lăsat un bilet de adio, în care își cere scuze familiei și vorbește despre boala în care era în stadiu terminal”, ne-au dezvăluit surse judiciare. 

Cum și-a trimis soția la cumpărături

Înainte cu doar câteva zeci de minute de a-și pune capăt zilelor, bătrânul vânător i-a adresat soției sale o ultimă rugăminte. I-a spus că ar vrea să mânănce ceva special, ce nu aveau în casă. Motiv pentru care a trimis-o la cumpărături. Fără ca măcar să intuiască tragedia care urma să se consume în apartamentul lor, femeia a ținut cont de rugămintea soțului ei. Și a plecat în oraș, la cumpărături…

Rămas singur, bărânul sinucigaș și-a scoas arma din husa în care o ținea. A armat-o, și-a fixat țeava în dreptul gurii și a tras. Alicele, de calibru 12,  l-au ucis pe loc. Așa, fără suflare, cu capul zdrobit de proectile, a fost găsit de soția sa.  Fiind și persoana care a sunat la 112 pentru a cere ajutor. 

A vrut să fie singur

”Cu puțin timp înainte de a se împușca în cap, bărbatul a rugat-o pe soția lui să se ducă la cumpărături. I-a spus că voia ceva anume, ceva ce ei nu aveau în casă. Oricum, pe el nu cumpărăturile îl intresau, ci să-și protejeze cumva soția de cele ce urmau să se întâmple. Să rămână singur casă, să poată să acționeze. Femeia a plecat, iar el, rămas singur, s-a sinucis. La întoarcere, ea a fost cea care a sunat la 112 și a cerut ajutorul”, au mai spus aceleași surse. 

 

Pușca, expertizată balistic

În acest moment, ancheta morții vănătorului septuagenar este în plină derulare. Criminaliștii harghiteni sunt încă la locul faptei. În apartamentul unde s-a consumat tragedia. Recoltează orice indiciu care poate fi trasformat în probă. Principala ipoteză, susținută de foarte multe probe și declarații, este aceea că bărbatul s-a sinucis. Trupul său a fost preluat legiști pentru a fi autopsiar. Rezultatele științifice care vor întregi, conform procedurilor, datele din aceat dosar. Arma de vănătoare pe care omul o deținea legal va face obiectul unei expertize balisitce.