Evenimentul Zilei > Politica > Primarul Timișoarei, inculpat pentru două maghernițe
Primarul Timișoarei, inculpat pentru două maghernițe

Primarul Timișoarei, inculpat pentru două maghernițe

Primarul Timișoarei a fost inculpat, luni, în dosarul retrocedărilor ilegale de la Timișoara după ce a fost audiat la structura centrală a DNA.

Nicolae Robu (foto) este acuzat că ar fi semnat pentru vânzarea a două imobile în baza Legii 112. În același dosar este inculpat și fostul edil Gheorghe Ciuhandu, acesta fiind acuzat, împreună cu mai mulți funcționari, că ar avea legătură cu retrocedarea ilegală a 965 de imobile. Reamintim că, în primăvara anului 2015, DNA a descins și a ridicat mii de dosare de la Primăria Timișoara.

Doi ani mai târziu, devenea publică o înregistrare în care fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kivesi, le cerea oamenilor săi: „Decapaţi instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnu’ premier”, cu referire la Sorin Grindeanu, care fusese, între 2008 și 2012, viceprimar. La ieșirea din sediul DNA, primarul Timișoarei a declarant, vizibil revoltat: „De ce apare numele meu într-un material în care, pe 4 pagini și jumătate din 6 și ceva, e vorba despre lucruri total străine mie?! În cazul meu, s-au vândut doar două gioarse, două magherniţe. Da, s-a vândut de către aparatul primăriei, cu o semnătură dată de mine fără să mi se spună că aceşti chiriaşi au venit mai târziu sau mai ştiu ce alte aspecte.

Deci sub garanţia că totul e legal dată de aparatul de specialitate, care pentru asta e plătit. Sunt cinci semnături înaintea semnăturii mele. Păi ce temei aş fi avut eu să nu semnez pe cele două contracte”