Primăria Constanța a ales astăzi autobuzul, informează biroul de presă al municipalității. Primarul Decebal Făgădău și cei doi viceprimari, Costin Răsăuțeanu și Dumitru Babu, au venit la serviciu cu autobuzele RATC. Campaniei de responsabilizare civică „Alege autobuzul“ i s-au alăturat toți angajații municipalității, indiferent de sediul în care își desfășoară activitatea. „Alege autobuzul“ promovează transportului public, integral restructurat prin înnoirea bazei cu mașinile ISUZU Euro 6, și îi încurajează pe localnici să folosească autobuzeler RATC în detrimentul autoturismelor personale.

 

Campania se derulează în cadrul proiectului „PORTIS (PORT-Cities: Innovation for Sustainability) – Dezvoltare durabilă prin inovare“, parte integrantă a obiectivului general al administrației constănțene, care vizează aerisirea bulevardelor și a străzilor principale prin fluidizarea întregului flux de transport, după conceptul – „omul înaintea mașinii”. La Constanța, tariful pentru o călătorie este de 1.50 lei, cost care poate fi achitat fie prin achiziționarea unui bilet de la punctele de vânzare situate în vecinătatea stațiilor, fie prin SMS la numărul scurt: 7475.

 

Reprezentanții primăriei Constanța vorbesc, în cadrul aceluiași proiect, și despre “resistematizarea marilor bulevarde, prin Programul Operațional Regional, care presupune: piste pentru biciclete, benzi dedicate transportului public și modernizarea traseelor pietonale”, explicând că “acest proiect va schimba radical modul în care se circulă în municipiul Constanța, pornind de la intersecția municipiului Constanța cu localitățile Agigea și Cumpăna și ajungând până la intrarea în stațiunea Mamaia.”