Primarul Londrei vrea să le INTERZICĂ imigranților accesul, timp de doi ani, la ajutoarele sociale

Primarul Londrei vrea să le INTERZICĂ imigranților accesul, timp de doi ani, la ajutoarele sociale

Boris Johnson a declarat astăzi, potrivit cotidianului London Evening Standard, că imigranții din statele recent intrate în UE, precum România și Bulgaria, ar trebui să nu mai aibă acces deloc, timp de doi ani, la serviciile sociale britanice.

Totodată, primarul Londrei și-a exprimat susținerea față de intenția premierului David Cameron de a renegocia "puterile" Marii Britanii, astfel încât ţara să poată să nu mai plătească milioane de lire sterline, ca ajutoare pentru copii, unor copii care trăiesc în alte ţări.

În cadrul unei emisiuni la postul de radio LBC 97.3, Johnson a declarat că, în pofida faptului că a susţinut imigraţia, are în continuare o "problemă" cu libertatea de mişcare a muncitorilor în interiorul UE extinse.

"Pentru mine reprezintă o îngrijorare reală, deoarece atunci când ne-am alăturat Pieţei Comune, în 1973, şi am organizat un referendum, în 1975, am aderat la un grup mult, mult mai mic de state, care erau mult, mult mai apropiate în contextul lor economic decât marea masă (din prezent) - 500 de milioane de persoane, 27 de ţări -, în care te confrunţi cu divergenţe uriaşe în privinţa sistemului ajutoarelor şi aşa mai departe. De ce trebuie ca plătitorii britanici de taxe să plătească ajutoare pentru copiii unor persoane care poate că muncesc în Marea Britanie, dar ai căror copii trăiesc în Polonia", a continuat Johnson.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, un sondaj publicat astăzi arată că 75% dintre britanici vor o diminuare a imigraţiei, chiar dacă 54% dintre respondenţi consideră imigraţia benefică pentru economie.

Nu în ultimul rând, publicația London Evening Star mai scrie că, într-un documentar BBC care urmează a fi difuzat în această seară, fostul ministru britanic de Interne Jack Straw recunoaşte că Partidul Laburist a greşit prin faptul că nu a impus limite noilor imigranţi UE.