Evenimentul Zilei > International > Primarul din Ankara își dă DEMISIA, pe fondul presiunilor exercitate de ERDOGAN
Primarul din Ankara își dă DEMISIA, pe fondul presiunilor exercitate de ERDOGAN

Primarul din Ankara își dă DEMISIA, pe fondul presiunilor exercitate de ERDOGAN

Primarul Ankarei şi-a anunţat demisia, pe fondul presiunilor exercitate de preşedintele Recep Tayyip Erdogan. Ibrahim Melih Gokcek a anunţat că îşi va depune, sâmbătă, demisia, după ce a avut o întâlnire cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Primarul din Ankara, Ibrahim Melih Gokcek, a anunţat că îşi va depune sâmbătă demisia, după ce a avut o întâlnire cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care încearcă să îşi consolideze puterea şi să aducă oameni noi la conducerea partidului AKP, relatează agenţiile Reuters şi Anadolu., citate de Mediafax.

 În urmă cu o săptămână, Erdogan a cerut mai multor primari care provin din formaţiunea AKP să îşi depună demisiile, argumentând că unii lideri ai partidului sunt erodaţi.

Preşedintele turc îl îndemnaseși  pe primarul din Ankara să îşi depună demisia.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Gokcec a admis că a avut, luni, o întrevedere cu preşedintele Turciei.

„Dacă Allah doreşte, voi reuni sâmbătă Consiliul Municipal şi le voi spune la revedere membrilor şi prietenilor din Consiliu şi îmi voi da demisia", a precizat Gokcec, după întâlnirea cu Erdogan.

Gokcec ocupă funcţia de primar al Ankarei încă din 1994 şi este unul dintre cei mai vechi lideri ai AKP.

Eforturile lui Erdogan de a spori încrederea cetăţenilor în partidul de guvernământ vin în contextul în care în Turcia vor avea loc mai multe rânduri de alegeri în annul 2019. Recent, liderul turc a precizat că va lua măsuri împotriva primarilor care nu îi ascultă ordinele.

Prin urmare, Recep Altepe, primarul oraşului Bursa şi-a anunţat luni demisia, iar primarul oraşului Balikesir a anunţat că ar putea lua o decizie similară.

În 2019, în Turcia vor avea loc mai multe rânduri de alegeri.

În luna martie vor avea loc alegeri locale, iar în noiembrie vor fi organizate alegeri prezidenţiale şi parlamentare.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: