Evenimentul Zilei > Economie > Primăria Timișoara în criză financiară
Primăria Timișoara în criză financiară

Primăria Timișoara în criză financiară

Primăria Timișoara este, oficial, în criză financiară. Conform Profit.ro, municipalitatea de pe Bega a plătit numai aproximativ o treime din suma datorată creditorilor la scadența trimestrială din noiembrie. Este vorba de obligațiunile emise și listate la Bursa de Valori.

Obligațiunile emise, conform sursei citate, au o valoare de 150 de milioane de lei. Creditorii au fost notificați că au fost efectuate plăți pentru numai 30% din sume, ratarea de plată fiind atât pentru cuponul de dobândă, cât și la principal. Pentru restul sumei, debitorii au menționat că vor face plata la 12 decembrie, ceea ce reprezintă o încălcare a condițiilor privind obligațiunile prinse în prospectul de listare. Este vorba de 5 emisiuni, lansate în perioada 2006 – 2008, cu scadență în anul 2026. Suma neachitată se ridică la 2,43 de miliaone de lei.  

Ratarea de plată poate fi interpretată ca un semnal al unor dificultăți bugetare, mai scriu cei de la Profit.ro.

Amintim însă că primarul Timișoarei a anunțat, zilele trecute, că administrația publică locală intenționează să ia un alt credit de maxim 100 milioane lei. Banii ar urma să fie folosiți pentru “investițiilor publice de interes local și pentru refinanțarea unor împrumuturi în vederea optimizării serviciului datoriei și asigurarea unui spațiu investițional de cash pe perioada 2019 – 2022”, conform declarației edilului Nicolae Robu.