Evenimentul ZileiVremeaPrima ninsoare în Capitală! ANM a anunțat chiar acum. Iarna vine mai devreme

Prima ninsoare în Capitală! ANM a anunțat chiar acum. Iarna vine mai devreme

Prima ninsoare în Capitală! ANM a anunțat chiar acum. Iarna vine mai devreme
ANM a anunțat chiar acum că iarna ajunge mai devreme în Capitală, prima ninsoare fiind anunțată pentru acest început de săptămână.

Meteorologii de la ANM anunță că un val de aer polar ar fi intrat deja în România și că prima ninsoare din Capitală ajunge mai devreme decât ne-am fi așteptat.

Meteorologul Alina Șerban a făcut anunțul cel mare.

Deși am mai avut parte de ninsori doar la munte, de acum meteorologii se pregătesc să anunțe fulguieli în toată țara.

Când se așterne prima zăpadă?

Primele ninsori sunt „programate” deja în toată țara,

„Vor fi precipitații în transformare deoarece masă de aer este rece și foarte rece”, a spus Alina Șerban de la ANM.

La munte continuă să ningă . Și în Moldova se vor semnala primele ninsori începând din această seară, mai întâi sub formă de lapoviță, transformându-se ușor, ușor în ninsoare.

Și sudul țării este vizat de alerta ANM. Același meteorolog a anunțat că este posibil ca zăpada să se depună într-un strat destul de generos

Este foarte probabil ca precipitațiile în partea de sud și de sud-est a teritoriului să fie de ploaie, dar cu transformare treptată în lapoviță și ninsoare.

De duminică însă vremea se schimbă și mai mult, iar precipitațiile ajung la ordinea zilei. Maramureș și Transilvania sunt primele zone ale țării menționate de meteorologi când vine vorba de temperaturi scăzute și de posibilitatea de a ninge, conform România Reală.

De asemenea în sudul țării s-au anunțat deja ceața și ninsorile ce vor apărea în decursul zilei de duminică.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 8 grade, iar cele minime între -8 şi 4 grade.

Cum va fi vremea luni?

Temperatura maximă se încadrează între 0 și 5 grade, dar minimele șochează din nou: -12 grade Celsius sunt anunțate pentru perioada nopții.

În Muntenia, ANM anunță ninsori abundente și cer noros.

Pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare şi pe arii restrânse vor fi precipitații slabe pe parcursul zilei – mixte în zonele joase şi ninsori slabe la munte. Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în Dobrogea, cu viteze mai mari pe litoral.


Accesează: