Evenimentul Zilei > Actualitate > Prima imagine cu monstrul din Viena! Descoperire șocantă
Prima imagine cu monstrul din Viena! Descoperire șocantă

Prima imagine cu monstrul din Viena! Descoperire șocantă

Europa este devastată după atacul din Viena care a avut loc luni seară. Oamenii legii au făcut descoperiri șocante pe rețele sociale.

Potrivit informațiilor oferite de anchetatori, bărbatul doborât de poliție în Viena, luni seară, după ce a ucis mai mulți civili era un simpatizant al Statului Islamic.

Mass media din Austria informează că, în urmă cu ceva vreme, bărbatul a postat pe rețele sociale imagini din momentul în care a depus un jurământ de credință față de șeful organizației teroriste ISIS, scrie G4media.

Ba mai mult, chiar cu doar câteva ore înainte de atentat, bărbatul a trimis mai multe filmulețe cu atacul de la redacția Charlie Hebdo către doi prieteni de pe Instagram.

Pe rețele sociale, bărbatul a postat mai multe fotografii în care apare cu mai multe arme automate, arme ce au fost folosite în atacul terorist comis în „inima” Vienei.

Teroriștii au atacat șase locuri din centrul Vienei

Bărbaţi înarmaţi au atacat luni în şase locuri din centrul Vienei, începând din faţa sinagogii principale. Martori au descris indivizii care trăgeau în mulţimea din baruri cu puşti automate, în timp ce mulţi oameni profitau de ultima seară înainte de introducerea unei carantine la nivel naţional din cauza COVID-19.

Poliţia a confirmat marţi că trei civili au fost ucişi în atacuri – doi bărbaţi şi o femeie – şi alţi 15 răniţi, inclusiv un ofiţer de poliţie. Însă agenţia de presă austriacă APA a relatat marţi dimineaţa că o a patra victimă rănită în atacul de luni seară a murit. Şi ziarul Kurier a transmis că o a patra persoană a decedat, citându-l pe primarul Vienei, Michael Ludwig.

Poliţia a blocat o mare parte din centrul istoric al Vienei în timpul nopţii, îndemnând publicul să se adăpostească. Mulţi au căutat refugiu în baruri şi hoteluri, în timp ce transportul public în tot centrul vechi a fost oprit.

Zeci de locuințe au fost perchezițonate

Mai multe locuinţe au fost percheziţionate şi au fost efectuate arestări, potrivit APA – preluată de Reuters – care a citat Ministerul de Interne austriac. Percheziţiile de marţi dimineaţă au legătură cu atacatorul care a fost ucis, potrivit sursei citate.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz va organiza o reuniune specială a cabinetului şi se va adresa naţiunii marţi dimineaţa, anunţă dpa. Kurz va desfăşura o videoconferinţă cu cabinetul său la ora locală 09:00 (08:00 GMT), iar apoi se va adresa populaţiei la ora locală 10:00, a relatat APA.

Capitala Austriei a fost scutită până acum de atacuri ucigaşe ale militanţilor care au lovit Parisul, Londra, Berlinul şi Bruxellesul, în ultimii ani.

Oskar Deutsch, şeful comunităţii evreieşti din Viena, care are birouri adiacente sinagogii pe o stradă îngustă pietruită, a declarat pe Twitter că nu este clar dacă templul sau birourile au fost vizate, dar că ele erau închise în acel moment.

Videoclipuri șoacante au post postate pe rețele sociale

Videoclipuri au circulat pe reţelele sociale cu un bărbat înarmat care alerga pe o stradă strigând. O altă înregistrare video arăta un bărbat împuşcând o persoană în faţa a ceea ce părea a fi un bar de pe strada pe care se află sinagoga.

Condoleanţe au venit din toată lumea, cu oficiali de top din Uniunea Europeană, Franţa, Norvegia, Grecia şi Statele Unite care şi-au exprimat şocul după atacuri.