Lumea fotbalului este în stare de șoc după ce s-a aflat că unul dintre cei mai talentați și iubiți jucători din istorie a ajuns la închisoare. Ronaldinho (39 de ani) ar putea sta în spatele gratiilor pentru următoarele șase luni, în așteptarea procesului care va avea loc la Asuncion.

„Acele acte contrafăcute puteau fi folosite la alte infracțiuni. Spălare de bani, de exemplu. De când am preluat cazul, ancheta a scos la lumină noi informații. Acest dosar poate fi mult mai mare decât pare”, acuză procurorul de caz Osmar Legal.

La insistențele jurnaliștilor, magistratul a explicat că n-a avut ce face decât să ceară reținerea lui Ronaldinho: „Arestul preventiv e excepțional. Nu se decide decât dacă se împlinesc toate condițiile, ceea ce s-a întâmplat cu Ronaldinho și Roberto Assis – sunt străini, nu au rezidență în Paraguay și exista riscul să fugă. Pentru noi, nu a existat altă opțiune”.

Totuși, avocatul starului brazilian se declară șocat de faptul că „justiția din Paraguay nu a luat în considerare faptul că Ronaldinho nu știa că el comite o infracțiune. Nu a înțeles că i s-au dat acte false. E prost! A acționat cu bună credință, drept pentru care reținerea lui e ilegală”.

Ronaldinho este în arest la Asuncion de vineri seară, din ordinul judecătorului Clara Ruiz Diaz. A fost închis în „Cadrilater”, un sector din închisoare unde mai sunt închiși și politicieni acuzați de corupție și traficanți de droguri.

Jurnalistul paraguayan Hernan Rodriguez, angajatul la postul de radio Unicanal, a făcut rost de o fotografie cu Ronaldinho în închisoare. Brazilianul și-a păstrat zâmbetul inconfundabil, chiar dacă viața lui a luat o turnură neașteptată.