·   Economia României se îndreaptă spre un viitor incert. Schimbările fiscale neașteptate din sectoare esențiale ale economiei, adoptate în decembrie 2018, riscă sa afecteze serios potențialul de creștere al țării.

·         Anul 2019 va fi marcat de incetinirea cresterii consumului privat, inflatie moderata, somaj scazut, dar si de o presiune crescuta asupra ratelor dobanzii.

·         Previziunile noastre privind sectorul energiei s-au schimbat, ca urmare a adoptarii OUG 114/2018. Desi initial eram optimisti privind potentialul sau de a crea locuri de munca si a contribui la veniturile statului pe termen lung, plafonarea preturilor la gaze si energie si noul regim de taxare pot periclita grav independenta energetica a tarii.

·         Recent introdusa, taxa pe activele bancare poate avea efecte adverse, de domino, pentru intreaga economie, in special pe fondul cresterii dezechilibrelor macro-economice, care trebuie adresate prin politici prudente si prietenoase cu piata.

·         Este esential ca Romania sa cultive un mediu in care companiile au incredere sa investeasca in afaceri pe termen lung, astfel incat sa continue sa genereze venituri pentru stat intr-un mod sustenabil, prin dividende si taxe pe profit.