Evenimentul Zilei > Politica > Previziunea sumbră a lui Remus Borza pentru ALDE. Ce a declarat noul consilier al premierului Dăncilă
Previziunea sumbră a lui Remus Borza pentru ALDE. Ce a declarat noul consilier al premierului  Dăncilă

Previziunea sumbră a lui Remus Borza pentru ALDE. Ce a declarat noul consilier al premierului Dăncilă

Noul consilier al premierului Dăncilă, deputatul independet Remus Borza, a criticat, vineri, o tendință a partidului de a se reinventa prin intermediul unor personaje cu ștate vechi în politică. Borza consideră că persoane precum Rodica Nassar, Octav Cozmâncă, Mircea Geoană sau Adrian Năstase nu pot ajuta PSD să iasă din impasul în care a intrat în urma alegerilor europarlamentare.

Proaspăt consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, Remus Borza a numit și câteva figuri social-democrate cu care PSD să înceapă reconstrucția. Gabriela Zoană, Gabi Zetea, Victor Negrescu, Alexandru Petrescu, Roxana Mînzatu, Petre Gabriel, Alexandru Atanasiu și Cătălin Ivan (dacă ar fi primit înapoi în PSD) sunt numele care ar putea revitaliza PSD, în viitor.

Borza mai crede că ALDE va intra în disoluție.

„Netrecerea pragului electoral duce ALDE direct în cărțile de istorie. Partidul va intra în disoluție și mulți parlamentari vor lua calea pribegiei, întorcându-se la izvoare: PNL sau PSD. Rezultatul catastrofal al ALDE îi invalidează candidatura lui Tăriceanu la președinție. Practic, azi, Iohannis e sigur de cel de-al doilea mandat. E clar că nici PSD nu va putea da un prezidențiabil care să-i pună probleme lui Iohannis. Surpriza poate să vină de unde se așteaptă cel mai puțin: USR-PLUS”, a scris, pe blogul său, fostul deputat ALDE, care a fost exclus din partid după ce a votat în 2017 împotriva moțiunii de cenzură, care a condus la căderea Guvernului Grindeanu.