Oftalmologii consideră deteriorarea gravă a vederii sale drept „irecuperabilă”.

Adolescentul a mâncat doar cartofi prăjiți, chipsuri și pâine, încă din școala primară. În foarte puține momente, acesta mai mânca o felie de șuncă sau un cârnat.

Rezultatele analizelor medicale au arătat că băiatul suferea de malnutriție și de multiple deficiențe de vitamine. La doar 14 ani, el era deja anemic și a fost diagnosticat cu deficiență de vitamina B12.

Peste trei ani, a fost transferat la Spitalul de Oftalmologie din Bristol din cauza scăderii treptate a acuității vizuale.

„Dieta lui zilnică era formată din cartofi prăjiți luați de la un fast-food din apropiere. Mai obișnuia să ia niște chipsuri și, de câteva ori, niște pâine albă cu felii de șuncă, aproape deloc fructe sau legume”, a declarat Denize Atan, medicul care l-a tratat, potrivit aceleiași surse.

„Astea erau singurele tipuri de mâncare pe care le tolera”, a mai spus doctorița.

Deși nu era subponderal, adolescentul era malnutrit, din cauza tulburării sale alimentare.

„Nu mai avea niciun pic de minerale în oase, ceva de-a dreptul șocant pentru un băiat de vârsta lui”, a mărturist Atan.

Deoarece încă mai dispune de vedere periferică, băiatul se poate deplasa singur. Din păcate, însă, are pete oarbe exact în centrul câmpului său vizual.

„Asta înseamnă că nu va putea conduce și îi va fi extrem de dificil să citească, să se uite la televizor sau să recunoască fețele oamenilor”, a mai spus ea.

Te-ar putea interesa și: