Editura Evenimentul si Capital

Președintele Traian Băsescu a felicitat Republica Moldova cu ocazia eliminării regimului de vize în spațiul european

14-03/traian-basescu_05-465x390
Autor: | | 3 Comentarii | 323 Vizualizari

Atât liberalizarea circulației în UE pentru cetățenii moldoveni, dar și semnarea Acordului de asociere și liber-schimb vor consolida parcursul european al Republicii Moldova, a afirmat președintele Traian Băsescu, într-un mesaj transmis cu ocazia intrării în vigoare a deciziei privind introducerea Republicii Moldova printre statele ai căror cetăţeni vor putea circula fără vize în spaţiul european.

"Vreau să îmi exprim deplina satisfacţie pentru faptul că de astăzi cetăţenii Republicii Moldova vor putea să călătorească liber în Europa, fără vize. Din păcate, această apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Europeană se petrece pe fundalul violenţelor şi presiunilor politice făcute de Rusia asupra unor ţări independente şi suverane, Ucraina şi Republica Moldova, ai căror cetăţeni şi-au exprimat clar opţiunea de a se racorda la spaţiul de civilizaţie politică occidentală. Pe de altă parte, asistăm la apropierea dintre NATO şi UE în faţa unei primejdii comune, Rusia. Europenii realizează acum importanţa vitală a solidarităţii şi a unei acţiuni politice comune, pragmatice, care să pună capăt presiunilor ruseşti", a afirmat președintele Traian Băsescu.

Acesta a adăugat că dreptul la libera circulaţie în UE va trebui să fie asumat cu deplină responsabilitate de fiecare persoană.

"Un drept nu este un dat, acesta poate fi retras dacă nu sunt îndeplinite şi obligaţiile pe care trebuie să le accepte orice cetăţean al Europei. Este nevoie de dialog, de cunoaşterea şi de asumarea unor principii pe care se sprijină identitatea noastră în Europa. Mai ales în contextul internaţional tensionat pe care îl traversăm avem nevoie să ne stabilim clar priorităţile, să consolidăm încrederea şi respectul fără de care nu vom avea capacitatea să edificăm un viitor comun într-o lume demnă şi liberă, democratică", a mai spus șeful statului.

Traian Băsescu a completat că integrarea Republicii Moldova în "marea familie europeană" este o prioritate pentru România și că ţara noastră va susţine acest demers.

"Sunt convins că atât liberalizarea circulaţiei în UE pentru cetăţenii moldoveni, cât şi apropiata semnare a Acordul de asociere şi de liber-schimb vor consolida parcursul european al Republicii Moldova", a afirmat preşedintele Băsescu.

Lovitura CRUNTA pentru Elena Udrea. Decizie FARA PRECEDENT in justitie! Iubita lui Alexandrov, DEVASTATA de veste

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI