Evenimentul ZileiActualitatePreședintele Iohannis nu are nicio emoție. România va primi pe tavă miliardele de euro vitale pentru economie

Președintele Iohannis nu are nicio emoție. România va primi pe tavă miliardele de euro vitale pentru economie

Președintele Iohannis nu are nicio emoție. România va primi pe tavă miliardele de euro vitale pentru economie
Președintele Klaus Iohannis crede că România nu va avea nicio problemă în tentativa de-a accesa miliardele de euro puse la dispoziție pentru relansare.

Deși în primă fază a fost un eșec memorabil, președintele Klaus Iohannis nu are emoții în privința planului pe care România îl va prezenta la Comisia Europeană pentru accesarea miliardelor de euro vitale pentru relansarea economiei după pandemie.

Șeful statului a spus că și alte țări au avut probleme din punct de vedere tehnic, al conceperii planurilor. Și până acum, doar Portugalia a ajuns la capăt de drum.

Klaus Iohannis: „Ca noi sunt absolut majoritatea statelor europene. E o procedură complicată, niciodată nu a existat o astfel de formă de finanțare”

„Din informațiile mele, până acum doar Portugalia a depus planul. Majoritatea statelor europene nu au finalizat pregătirea planurilor naționale, lucrează în continuare la ele împreună cu Comisia.

Ca noi sunt absolut majoritatea statelor europene. E o procedură complicată, niciodată nu a existat o astfel de formă de finanțare pentru revenirea dintr-o criză gravă. Fiecare stat își pregătește un plan. Comisia și Parlamentul European au anumite ambiții legate de climă, digitalizare”, a declarat, marți, președintele Klaus Iohannis.

Liderul de la Cotroceni a mai precizat că, în interiorul Coaliției de guvernare, lucrurile sunt calme. Se va lucra în continuare la planul respectiv, pentru a fi o reușită, conform lui Klaus Iohannis.

„Important e să fie un plan realist, bine făcut, finanțabil, și care reflectă obiectivele României”

„Știm foarte bine din anii trecuți că aceste negocieri cu Comisia nu sunt simple deloc. Noi suntem pregătiți și vom avea negocieri în mai multe etape. Coaliția funcționează foarte bine, vom avea noi discuții în guvern, în coaliție, cu comisia, care vor duce la o îmbunătățire a primului draft. Până la finalul lunii mai vom avea un plan final.

Termenul de final de aprilie a fost orientativ, nu ultimativ. Important e să fie un plan realist, bine făcut, finanțabil, și care reflectă obiectivele României”, a mai spus Klaus Iohannis.


Accesează: