Jurnalistul în vârstă de 27 de ani și logodnica sa au fost împușcați mortal în casa lor de lângă Bratislava. Jan Kuciak primise în mai multe rânduri amenințări în urma anchetelor sale.

Ministerul de Interne din Slovacia a confirmat, luni, moartea lui Jan Kuciak, jurnalist care publica anchete pe site-ul aktuality.sk.

Ziaristul și logodnica sa, Maritna Kušnírová, au fost împușcați cândva zilele trecute în casa lor situată într-un sat aflat la 50 de km de Bratislava. Corpurile au fost descoperite duminică, notează dennikn.sk.

Kuciak a publicat mai multe materiale care documentau un caz de fraudă, legat de un complex rezidențial și de omul de afaceri Ladislav Bašternák, conectat de partidul aflat la guvernare – Smer.

Anul trecut, Kuciak a făcut plângere împotriva unui alt om de afaceri, Marian Kočner, care l-ar fi amenințat. Kočner deținuse un apartament în complexul rezidențial amintit.

Jurnalistul a mai scris și despre afacerile unui alt personaj controversat, Miroslav Bödör, la rândul lui conectat cu partidul aflat la guvernare.