Evenimentul Zilei > Justitie > Preoteasă din România, acuzată de o delapidare uriașă. Modul halucinant în care a furat timp de nouă ani
Preoteasă din România, acuzată de o delapidare uriașă. Modul halucinant în care a furat timp de nouă ani

Preoteasă din România, acuzată de o delapidare uriașă. Modul halucinant în care a furat timp de nouă ani

O femeie preoteasă este anchetată în cazul unei delapidări uriașe, estimată la cel puțin șase milioane de lei. Cazul halucinant este cercetat de ofiţerii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din IGPR. Andreea Ciocea, de 40 de ani, este acuzată de delapidare, înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2011-2018, femeia a sustras banii spunându-i administratorului grec ba că sunt plăţi restante către buget, ba că plătește executori judecătorești sau a supraevaluat valoarea unor transporturi.

Surse judiciare au dezvăluit că Andreea  Ciocea este soția unui preot.

Din datele furnizate de Poliția Română reiese că femeia ar fi efectuat plăţi în conturi pe care le-ar fi prezentat ca fiind ale unor executori judecătorești, în realitate fiind transferați bani către membrii familiei sale.

De asemenea, femeia ar fi sustras bani din conturile societăţii (din casierie) și ar fi efectuat plăţi supraevaluate pentru serviciile de transport efectuate de o societate comercială, ar fi ridicat bani, sub forma avansurilor spre decontare și ar fi efectuat alte plăţi din contul societăţii pentru stingerea unor datorii personale, înregistrate la societăți de recuperări creanțe.

În acest caz, polițiștii au efectuat 4 percheziţii, pe raza municipiului București și a judeţelor Olt și Ilfov. Preoteasa este acuzată de de săvârșirea infracțiunilor de delapidare, înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Prejudiciul stabilit până în prezent se ridică la 6.000.000 de lei.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: