Evenimentul Zilei > Actualitate > Premierul Orban a găsit marii vinovați pentru extinderea pandemiei. Acuzații grave
Premierul Orban a găsit marii vinovați pentru extinderea pandemiei. Acuzații grave

Premierul Orban a găsit marii vinovați pentru extinderea pandemiei. Acuzații grave

Șeful Executivului a identificat persoanele care nu au respectat regulile.

Ludovic Orban a discutat, în această seară, despre situația alarmantă ce privește creșterea numărului de îmbolnăviri cu coronavirus. Premierul a anunțat că se vor lua măsuri restrictive în continuare și printre problemele identificate, care au dus la această situație, se numără și petrecerile organizare în Centrul Vechi al Capitalei. Șeful Executivului a menționat că discotecile și cluburile nu aveau permise reluarea activității.

„Aici trebuie să menţionăm că noi, chiar când am dat drumul la restaurante în spații închise noi nu am permis activitatea de cluburi, discoteci și, de asemenea, în controalele efectuate, chiar terase de genul ăsta, că acolo e, practic, o stradă din Centrul Vechi…

Poliţia Locală, practic, trebuie să asigure în Centrul Vechi, şi nu numai în Centrul Vechi, trebuie să asigure respectarea regulilor. Aici asistăm la o încălcare evidentă a regulilor. Până la urmă, a intervenit Poliția, dar a intervenit cu o oarecare întârziere. Aici, în mod normal, Poliția Locală ar trebui să aibă permanență în Centrul Vechi și în zone, de altfel asta am și gândit, în zonele unde există risc de apariție a unor astfel de încălcări ale regulilor ei ar trebui să aibă patrulare permanent”, a declarat Ludovic Orban la emisiunea „Dosar de politician” de la B1 TV.

„Nu au ținut cont de aceste reguli”

Premierul a vorbit și despre nunțile și botezurile organizate fără respectarea normelor impuse în timpul pandemiei. „Controalele, pe lângă filmări care au apărut sau informații care mi-au fost transmise, noi am avut controale efectuate, fie în control sistematic, fie la cerere, în care am descoperit nunți de 300 de persoane, de 400 de persoane, de 250 de persoane, aici organizatorii de evenimente și, din păcate, de multe ori cei care au organizat evenimentul în sine, adică nuntașii, nu au ținut cont de aceste reguli, au încălcat aceste reguli.


Valer Dorneanu îl face praf pe Ludovic Orban: „Are o pandemie personală cu CCR”

Schimbare majoră în pandemie. Orban, anunț de ultimă oră! Se „mobilizează rezerviștii”


Să știți că rata de infectare e foarte mare, un procent pe primul loc ca nivel de infectare s-a datorat, pe primul loc în ceea ce privește infectarea ca și cauză a fost participarea la aceste evenimente, inclusiv eu am avut experiența de a discuta cu persoane pozitive și toți cei cu care am vorbit când i-am întrebat aţi participat la o nuntă sau botez au spus da”, a mai precizat Orban.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: