Evenimentul Zilei > International > Premierul Marii Britanii, DAVID CAMERON, a RECUNOSCUT: ”Am DEȚINUT fonduri OFF-SHORE!”
Premierul Marii Britanii, DAVID CAMERON, a RECUNOSCUT: ”Am DEȚINUT fonduri OFF-SHORE!”

Premierul Marii Britanii, DAVID CAMERON, a RECUNOSCUT: ”Am DEȚINUT fonduri OFF-SHORE!”

David Cameron, prim-ministrul Marii Britanii, recunoaște că a deținut fonduri de tip off-shore. El a precizat că le-a vândut în urmă cu 6 ani.

Potrivit Mediafax, Cameron a recunoscut că a deținut, împreună cu soția sa, acțiuni la firma Blairmore Holdings, din Panama, în valoare de 37.000 de euro. Această firmă a fost înființată de tatăl său.

”Nu am nimic de ascuns; este o idee fundamental greşită că această companie ar fi avut rolul de a evita plata impozitelor”, spune Cameron. El a mai adăugat că a deținut 5.000 de acțiuni la firma menționată anterior și că a moștenit de la tatăl său o avere de 300.000 de lire.

Totodată, premierul britanic a subliniat că toate taxele aferente acțiunilor sale au fost plătite. El a mai menționat că este ”mândru” de activitățile tatălui său și condamnă criticile ”nedrepte” la adresa acestuia. 

Declarațiile premierului britanic vin în contextul scandalului #PanamaPapers, în urma căruia prim-ministrul Islandei a demisionat.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: