Potrivit preşedintelui Fundaţiei Audiosofia, medicul Alexandra Neagu, dotarea cu astfel de aparatură este o premieră pentru Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Ploieşti, unde se nasc anual, în medie, 4.000 de copii.

'În medie, între unul şi trei copii din o mie la rând se nasc cu probleme de auz. În maternitatea de aici nu a existat posibilitatea să se facă până acum acest test. Frecvenţa hipoacuziei în cazul nou născuţilor, chiar fără probleme la naştere, este foarte mare', a declarat Alexandra Neagu într-o conferinţă de presă.

Toţi micuţi care se nasc la maternitatea din Ploieşti vor beneficia de testrarea menită să depisteze anumite probleme de auz. Cei care sunt diacnosticaţi cu astfel de probleme de auz vor fi direcţionaţi pentru investigaţii suplimentare şi intervenţii către Spitalul 'Marie Curie' din Bucureşti.

Proiectul "Baby hearing" are ca scop depistarea precoce a hipoacuziei la nou-născuţi prin dotarea cu aparatură de testare a şapte spitale din ţară, respectiv Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Bucureşti, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă 'Sf. Apostol Andrei' Constanţa, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii "Maria Sklodowska Curie" din Bucureşti.

Proiectul este iniţiat de Asociaţia Audiosofia, fiind finanţat cu suma de 42.000 de euro de Fundaţia Orange România prin programul "Lumea prin culoare şi sunet", ediţia 2014.

Te-ar putea interesa și: