Evenimentul Zilei > Justitie > PREJUDICIU FABULOS pentru statul român. UN OM DE AFACERI a descris PUTREGAIUL SCHEMEI în care apar DNA ŞI CIA
PREJUDICIU FABULOS pentru statul român. UN OM DE AFACERI a descris PUTREGAIUL SCHEMEI în care apar DNA ŞI CIA

PREJUDICIU FABULOS pentru statul român. UN OM DE AFACERI a descris PUTREGAIUL SCHEMEI în care apar DNA ŞI CIA

Omul de afaceri Vlad Constantin, fostul denunţător al procurorului Mircea Negulescu, a scos la suprafaţă amănunte incredibile despre mecanismele unei reţele responsabilă pentru prejudicierea statului cu o sumă enormă.

Constantin a acordat un interviu pentru România TV în care a  precizat printre altele cum a fost invitat la un examen psihiatric din cauza gravităţii celor dezvăluite, conform spuselor sale.

„Am parte de un eveniment intempestiv, am fost trimis pentru un examen psihiatric, este posibil ca tot ce spun după să nu fie luat în considerare. Eu vreau să vorbim astăzi doar de cea mai mare fraudă de produse petroliere, demascată din 2008, care s-a soldat cu 3 dosare finalizate în primă instanţă şi încă 2 în faza de cercetare penală. Vorbesc din primul dosar, am fost trimis la psihiatrie, deşi am probe clare cum că lucrurile au stat exact cum am spus eu…În acest sens vă prezint schema infracţională gândită de Peter Attila împreună cu Radu Nemeş şi Codruţ Marta. După ce am fost ameninţat, mi s-a trimis un control pe 12 februarie 2008 prin care mi-a înscenat o lipsă de 3 tone de motorină şi stocul de motorină nu provine de la antrepozitul Rafo Oneşti. Eu, înainte de control, am fost condiţionat şi mi s-a explicat cum putem să lucrăm şi condiţiile de lucru ca să rezist ca antrepozitar pe piaţă şi am aflat toată schema infracţională a lui Racz Peter Attila şi a lui Radu Nemeş.

Am refuzat categoric şi nu m-au interesat afacerile dumnealor. Datorită presiunii care s-a pus pe mine pt 5 luni de zile, de pe data de 12…de fapt din ianuarie până pe 24 iunie 2008 am avut 73 de controale. Am luat decizia de a depune acest denunţ, pe care îl puteţi găsi pe blogul lui Sorin Roşca Stănescu. În opinia mea şi cum s-a prezentat, a fost şi Blejnar care a ştiut, vă rog să-mi permiteţi să nu fac nicio declaraţie la adresa acestui om.

Cum explicaţi dumneavoastră fenomenul? Că eu, doar eu din 18.400 de tone, am cumpărat 2,3% am fost arestat, iar ceilalţi… Nimeni nu a fost nici pe palierul acesta, nici pe acesta, doar cei care mi-au furnizat mie marfă. Deci tranzacţiile au existat. Întrebarea firească e de ce numai Vlad Constantin a fost arestat, eu am plătit!

Firma de lobby care a explicat mecanismele afacerii penale

Într-o cursă internă Bucureşti-Oradea a fost filmat Racz cu Codruţ Marta şi cu Radu Nemeş când vorbeau despre aceste antrepozite. Analizând filmările, am înştiinţat un ofiţer DNA, care presupun că a făcut sesizare din oficiu şi s-a declanţat dosarul Motorina despre care ştiţi. Plătind o firmă numărul 1 de lobby şi investigaţie, o firmă foarte serioasă, mi-au intrat în posesie documentele şi mi s-a explicat fenomenul.

Dacă într-o zi două trei nu mă trimite la psihiatrie, în a 4-a zi sunt 5 inşi care mă trimit. Dar niciodată nimeni nu mi-a spus că sunt prost, dacă eram prost să-i denunţ, eu să port tehnica DNA şi să cumpăr de la ei marfa. Întrebarea este dacă cineva vrea să vadă vreodată ce s-a făcut cu acei bani. Dacă voi fi trimis la psihiatrie degeaba trimit documente, nu mă va mai crede nimeni. Esenţa e aceeaşi, eu am scris într-o pagină, veţi lectura, faceţi ce vreţi şi vedeţi. Dacă cineva vreodată va spune – unde au ajuns aceşti bani? dacă va apărea Codruţ Marta, acela va spune.

Vreau să vă spun că dacă însumăm aceste cantităţi, depăşim cu uşurinţă prejudiciul de 300-400 de milioane de euro. Gândiţi-vă cu câţi bani a fost adus Radu Nemeş din SUA, puteţi lua un punct de vedere de la CIA, cum a fost localizarea lui Nemeş, să evit să mai fiu trimis la psihiatrie.

Eu am fost trimis la psihiatrie. Când am aflat de asta, am fost la spitalul penitenciar Colibaşi, când am explicat medicilor din comisie succint ce mi s-a întâmplat, au spus că mă cred Corado de românia şi mi-au pus diagnostic de schizoparanoia. Dacă eu sunt nebun, înseamnă că toţi, dl Vorniceanu e nebun, toţi judecătorii care au confirmat ceea ce eu am spus şi s-a confirmat, aveţi acea intervenţie a mea din 2009 la RTV, stenogramele din 2009 cu tehnica DNA. E un trend ca cel care vrea să spună adevărul să fie trimis la psihiatrie şi obstrucţionat, iar ceilalţi să fie favorizaţi. Dacă asta e soluţia, daţi o lege, ca să ştim să furăm şi noi.

Eu imediat ce am ieşit din puşcărie, am făcut o plângere la DNA Ploieşti, unde dna Bucică e procuror. Expertiza mi-a ieşit favorabilă, erau documente clare, însă mi s-a declinat dosarul, poate se mai tergiversează 2-3 ani, se prescriu faptele celor reclamaţi. Această doamnă procuror e încă protejată şi probabil execută comenzi, nu comentez cum va soluţiona inspecţia judiciară, dacă va avea sau nu un dosar penal, pe mine mă interesează ca în cazul în care voi fi declarat nebun, dvs să cunoaşteţi realitatea.

"Eu am stat în arest preventiv 8 luni de zile pe un rechizitoriu trimis de această dnă procuror care nu are nicio treabă cu ce se regăseşte în materialul de urmărire penală, nu este în mod normal…trebuie să fie oglinda tuturor hârtiilor", a declarat Vlad Constantin.

În data de 1 noiembrie 2016, ziarul prahovean Incomod publica știrea că un om de afaceri din Ploiești a fost reținut de procurorii Curți de Apel Prahova. Vlad Constantin a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzațiile de șantaj și ultraj. În comunicatul Parchetului se menționează faptele, dar și faptul că ancheta a beneficiat de sprijinul SRI și al serviciului secret al MAI. 

În anul 2013, alte probleme pentru Vlad Constantin. De data aceasta existau două anchete: una făcută de DNA și una din DIICOT. Presa locală a prezentat pe larg mafia care stăpânea Prahova.

 

Vlad Constantin este cunoscut în zona Comarnic- Breaza – Azuga drept un om de afaceri care se ocupă cu afaceri cu produse petroliere, el fiind reprezentantul societăţii Tibi Oil Company, care are mai multe benzinării în zona Valea Prahovei. Deşi Constantin a recunoscut că a dat mită 20.000 de euro, bani care au ajuns – susţin procurorii DNA –  la Mircea Roşca, membru al PNL, şi la reprezentanţi ai administraţiei locale din Azuga, acesta va scăpa de ancheta penală.

 

Conform legilor în vigoare, dacă un cetăţean implicat într-o faptă de corupţie face un denunţ înainte ca procurorii să demareze ancheta, acesta va scăpa de urmărirea penală. Chiar şi aşa, Vlad Constantin ar putea să ajungă în spatele gratiilor, bărbatul fiind inculpat într-un dosar de evaziune fiscală instrumentat de procurorii DIICOT din Ploieşti, consemnau jurnaliștii de la Telegrama.

În urma probelor adunate de procurorii DIICOT, Constantin a fost arestat de Tribunalul Prahova în vara anului 2013 însă în iarna acestui an, mai exact în data de 28 ianuarie 2014, judecătorii aceleiaşi instanţe admit cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de inculpatul Constantin Vlad , aflat până în acel moment în Penitenciarul Mărgineni.

 

Vlad Constantin pare că este un fel de vedetă locală depsre care cei care îl cunosc susţin că are multă trecere pe lângă reprezentanţii administraţiilor publice locale din zonă şi nu numai. Afaceristul a mai intrat în atenţia opiniei publice şi în vara anului 2009, atunci când ar fi avut o altercaţie cu un consilier local din Breaza. Presa locală susţine că în data de 9 iulie 2009 Constantin l-ar fi ameninţat cu un cuţit pe Cătălin Mihalache, consilier local, iar la acest conflict ar fi fost martor şi un poliţist. Şi de data aceasta, motrivul conflictului a fost tot un teren pe care omul de afaceri ar fi vrut să amenajeze o benzinărie.

Informații despre omul care l-a scos din DNA pe procurorul Negulescu