Evenimentul Zilei > Actualitate > Pregătiri intense în culisele politicii. Marcel Ciolacu și-a pregătit marea mutarea
Pregătiri intense în culisele politicii. Marcel Ciolacu și-a pregătit marea mutarea

Pregătiri intense în culisele politicii. Marcel Ciolacu și-a pregătit marea mutarea

Liderul formal al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat între ani război  majorității  parlamentare PNL, USR-Plus, UDMR. Pe care vrea să o zdrobească.

Război pe care Marcel Ciolacu îl și prevede a fi câștigat:  ,,Împreună, schimbăm România în 2021!,,

,,Români, vă îndemn să vă ridicați, să vă implicați și să vă faceți auzită vocea din nou!  Împreună, am reușit să oprim tăvălugul dreptei în 2020.,,  

,,Au vrut să subjuge România în 2020. Au vrut să dețină controlul total. Și pentru asta au fost în stare să meargă până acolo încât să se joace clandestin cu viețile voastre, pentru că n-au avut alt răspuns pentru a stopa pandemia.,,

,,Tot împreună, ne vom întoarce în 2021 să zdrobim definitiv coaliția pierzătorilor. Vom învinge acest virus perfid și ne vom lua viețile înapoi! Vom readuce prosperitatea, dreptatea și speranța!,, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu la trecerea dintre ani.

Colegii lui Ciolacu sunt cu sufletul la icoane și la artificii

Termenii categorici și războinici în care s-a exprimat liderul formal al PSD nu se regăsesc însă în exprimările publice ale celorlalți lideri ai partidului făcute tot în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie.

Vasile Dîncu, liderul informal al PSD, a previzionat  ca anul 2021 va fi chiar un an pașnic: ,,Vă doresc tuturor un an neinteresant, dar liniștit, cuminte și bun în care să regăsim îmbrățișarea, strângerea caldă a mâinii, încălcarea legală a distanței sociale și zâmbetul în locul măștii,,. 

Restul liderilor PSD din conducerea centrală și-au exprimat pe FB  stările și intențiile privind noul an 2021 prin imagini cu icoane sau cu focuri de artificii. Care numai la război nu îndeamnă.

Marcel Ciolacu rămâne însă neclintit în intențiile sale. ,,Am o strategie bine pusă la punct referitor la acțiunile PSD pentru anul 2021. Dar nu vă pot spune acum ce prevede strategia,, ne-a declarat liderul formal al PSD.

Întrebat dacă strategia pe care o amintește prevede inițierea de adunări publice sau de mișcări stradale ale susținătorilor PSD împotriva măsurilor Guvernului Cîțu, Ciolacu a respins parțial intenția.

,,Mai sunt și alte metode de a face opoziție,, a continuat Ciolacu. Dar care a păstrat rezerva când l-am întrebat despre intenția de a iniția o moțiune de cenzură împotriva Guvernului PNL, USR-Plus, UDMR.

,,Nu îl suspendăm pe Iohannis,,

În schimb, Marcel Ciolacu ne-a spus ferm ceea ce nu va face PSD ca partid de opoziție: ,,Nu vom iniția o acțiune de suspendare a președintelui Klaus Iohannis,,.

Pentru a iniția o moțiune de cenzură care să și fie votată în plenurile reunite ale Parlamentului, PSD și AUR, partidele care reprezintă la ora actuală ar trebui să contabilizeze împreună peste 235 de voturi.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.