Preşedintele PE ştie cum se pronunţă corect Brâncuşi

Preşedintele PE ştie cum se pronunţă corect Brâncuşi

Martin Schulz a avertizat România că mai are mult de lucru

România mai are de lucru în privinţa reformei şi a luptei cu corupţia, a avertizat, ieri, la Bucureşti, preşedintele Parlamentului European, socialistul Martin Schulz. În faţa plenului reunit al Parlamentului, acesta a reamintit recentul anunţ al CE privind suspendarea a trei programe cu fonduri europene. "Este o veste foarte greu de digerat, care arată că procesul de reformă nu a fost finalizat, la fel şi lupta împotriva corupţiei", a spus preşedintele PE. Acesta a reamintit şi "criticile substanţiale privind evoluţia politică" din România, salutând "atitudinea constructivă" a lui Victor Ponta. "În situaţii de criză nu ne putem permite lupte politice partizane", a avertizat el.

  • Martin Schulz: "România îndeplineşte criteriile şi are tot dreptul să facă parte din spaţiul Schengen"

Schulz, luat la bani mărunţi Parlamentarii PDL au participat la discursul lui Schulz în plen, dar nu şi la întâlnirea ulterioară cu acesta, acuzându-l că, prin prezenţa la Târgu Jiu cu o zi înainte, i-a făcut campanie electorală premierului. Europarlamentarul Petru Luhan a anunţat chiar că va cere PE să verifice din ce buget au fost plătite "acţiunile lui Martin Schulz în favoarea USL". În replică, premierul a ţintit la vârf, acuzândul pe preşedintele PDL, Vasile Blaga, că "nu doar că nu ştie nici o limbă străină ci nu ştie nici ce se întâmplă în Europa".

  • Ponta: Blaga nu doar că NU ŞTIE nici o LIMBĂ STRĂINĂ , nu ştie nici ce se întâmplă în Europa

Descinderea lui Schulz la Târgu Jiu i-a oferit prilej de ironie şi preşedintelui Traian Băsescu, care s-a întâlnit la rândul său cu liderul PE. "Îi mulţumesc domnului Schulz că s-a deplasat în teritoriu, altfel nu ar fi putut să spună corect Brâncuşi", a comentat şeful statului. Lepădarea de Vadim Veniţi la şedinţă, ca europarlamentari, proaspătul liberal Gigi Becali şi fostul său partener Vadim Tudor au avut o scurtă ciocnire. "Îţi fac o lojă ca la Steaua?", l-a luat în primire Corneliu Vadim Tudor pe Becali. Acesta însă a tulit-o rapid. Întrebat de ce nu vrea să stea alături de Corneliu Vadim Tudor, el a explicat că în Parlament nu vrea să facă circ, ci vrea să stea serios, cu toate că Vadim îi este prieten. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Preşedintele PE, Martin Schulz, în Parlamentul României: Procesul de reformă nu a fost finalizat
  • Parlamentarii PDL nu vor lua parte la întâlnirea cu preşedintele Parlamentului European
  • Schulz vine să vadă operele lui Brâncuşi în colegiul premierului
  • Ponta: Preşedintele Parlamentului European nu vine la Gorj în campanie electorală, ci pentru a vedea operele lui Brâncuşi
  • PDL va refuza o întâlnire cu preşedintele Parlamentului European dacă acesta îi va face campanie lui Ponta