Evenimentul Zilei > Actualitate > Precizare Evz: Publicarea unei fotografii greșite în articolul „Mazăre a luat mită din gunoaie, de la deputatul Eduard Martin”
Precizare Evz: Publicarea unei fotografii greșite în articolul „Mazăre a luat mită din gunoaie, de la deputatul Eduard Martin”

Precizare Evz: Publicarea unei fotografii greșite în articolul „Mazăre a luat mită din gunoaie, de la deputatul Eduard Martin”

În numărul de miercuri, la materialul „Mazăre a luat mită din gunoaie, de la deputatul Eduard Martin”, unul dintre reporteri a ales greșit o fotografie. Dintr-o regretabilă eroare și coincidență de nume, a fost selectată o imagine cu Aurora Martin, de la Consiliul Național pentru Combatarea Discriminării, și nu o poză cu Aurora Martin, soția deputatului de Constanța

"În ziarul Evenimentul Zilei din 18.03.2015, fotografia mea este asociată cu un alt nume și folosită într-un articol defăimător. Pentru prejudiciile de imagine aduse, solicit scuze publice, publicarea urgentă a unei erate în ediția tiparită și în ediția on line și sancționarea jurnalistului aflat în căutare de vrăjitoare. Revin dupa consultarea unui avocat", este mesajul Aurorei Martin, reprezentanta Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

În urma acestei sesizări, Evz a scos fotografia din materialul din ediția virtuală. http://www.evz.ro/mazare-a-luat-mita-din-gunoaie-de-la-deputatul-eduard-martin.html.

Cât despre căutarea de vrăjitoare și articolul defăimător, publicăm mai jos pasajul care face referire la Aurora Martin, soția deputatului PSD de Constanța.

Soția lui Martin este consul la New York

Conform surselor EVZ, Eduard Martin nu se mai află în țară, ci a fugit în Statele Unite. Unchiul lui, Dumitru Martin, celălalt acţionar al Polaris Holding este plecat din ţară de mai multă vreme, împreună cu copiii minori, lăsându-şi afacerile pe mâna nepotului. Tatăl lui Eduard Martin, fost prefect de Constanţa, Gheorghe Martin, de pe vremea guvernării lui Adrian Năstase, a ajuns şi el, în urmă cu o lună, în SUA. Toată familia este în America, acolo unde, Oana Aurora Martin (foto), soția deputatului, este consul la Consulatul General al României la New York. Aceasta era cónsul la New York și anul trecut, când Nicușor Constantinescu și-a tratat boala în SUA. În perioada respectivă, procurorii DNA au susținut că acesta se ascunde de justiție. De altfel, Nicușor a fost filmat când se distra în America.