Prea Bătrânul și Prea Frumoasa - un cuplu regal, care a scandalizat aristocrația Belgiei

Prea Bătrânul și Prea Frumoasa - un cuplu regal, care a scandalizat aristocrația Belgiei

Prea Bătrânul și Prea Frumoasa - un cuplu care a scandalizat aristocrația Belgiei. Când un rege de peste 60 de ani iubește o puștoaică de 16 ani

Prea Bătrânul și Prea Frumoasa - un cuplu care a scandalizat aristocrația Belgiei. Când un rege de peste 60 de ani iubește o puștoaică de 16 ani.

Leopold al II-lea a fost o legendă printre regii Belgiei. A reușit să obțină Congo, un teritoriu african uriaș, de 80 de ori mai mare decât Belgia ca domeniu personal. I s-a reproșat masacrarea a 10 milioane africani din Congo. A sponsorizat expedițiile lui Henry Stanley și David Livingstone care au descoperit Cascada Victoria, cursul Fluviilor Zambezi și Limpopo. Și totuși, la 65 de ani, se va lăsa fermecat de o puștoaică de 16 ani, Avea o soție venerabilă și copii care aveau și ei copii de vârsta amantei.

Prea Bătrânul o întâlnește pe Prea Frumoasa

Prea Bătrânul Leopold al II-lea se născuse la 9 aprilie 1835. Se căsătorise cu Marie Henriette de Austria la 22 august 1853. Prea Frumoasa (cum îi va spune Regele), Caroline Delacroix se născuse la București, la 13 mai 1883. Era al 13-lea copil al unui fost ofițer francez care avea un angajament civil în capitala României.  Jules Delacroix, tatăl ei ar fi fost ofițerul de la poarta Legației Franței la București,

Ne puteți urmări și pe Google News

Printr-un hazard al destinului, Caroline, la 16 ani ajunsese în Franța.  Deși era foarte tânără se înamorase până peste cap de un oarecare Antoine Durrieux, care fusese ofițer în Armata Franceză dar demisionase, pierzând vremea la cazinouri și la cursele de cai. Cei doi se împacă și se ceartă de multe ori. Evident, el cartofor înrăit, o curtează când ea are bani și o părăsește când i-a mâncat banii. În plus, devine un fel de proxenet al ei, intermediindu-i relații cu bărbați influenți.

La 1900, când s-au întâlnit, Prea Bătrânul Leopold (așa ceruse să i se spună de către tânăra sa amantă pe care el a numit-o Prea Frumoasa) avea 65 de ani, iar Caroline, avea 16 ani. Caroline Delacroix afla în antecamera unei doamne bine ancorate în mondenitatea Parisului, iar în salon trona un bărbat cu barbă albă, îmbrăcat civil. Regele Leopold, căutând o tânără în Paris, pentru relații intime, auzise prin relațiile sale despre farmecele Carolinei Delacroix. Când Regele a văzut-o, a a întrebat-o dacă e căsătorită. Ea i-a spus că ar dori la anul să se mărite cu iubitul ei. Bătrânul îi spusese „noi o să o facem mai devreme”.

A întrebat-o apoi dacă știe cine este. Râzând, ea azis „Oscar al Suediei”. El i-a răspuns fără să se supere: „Poate Leopold al Belgiei, vrei să spui!” Așa a început iubirea dintre cei doi.  A fost una discretă până la moartea Reginei, în 1902. Caroline care se desparte formal de iubitul ei, pe care însă pe ascuns îl va sprijini material, va deveni iubita oficială a Regelui. Gurile rele spun că se și vedea cu fostul iubit, trezind uneori gelozia Regelui.

Prea Bătrânul și fobiile speculate de Prea Frumoasa

Leopold al II-lea era nebunește îndrăgostit de Caroline. Aproape că e pe punctul să suspende relațiile diplomatice cu Franța pentru că trenul Paris -Bruxelles ajungea prea târziu în Paris, iar ea nu putea să își facă în voie cumpărăturile. A cheltuit într-o zi chiar și 3 milioane franci pe rochii, pălării și bijuterii. Iubitul regal îi amenajase reședințe legate de tuneluri pentru a nu fi văzut când o vizita. Cei doi au doi copii. Anturajul regal o suspectează că erau copiii fostului iubit, dar al doilea copil se va naște cu un braț atrofiat, exact ca un ascendent al Regelui. Așadar, stigmatul cosangvinizării  familiilor regale europene, reprezentat de handicapuri fizice și chiar mentale, arăta că era copil natural al lui Leopold.

Leopold avea fobia de a nu răci. Caroline nu a strănutat niciodată în prezența lui, Scăpa de vreo prezență neplăcută din anturajul amantului ei regal când spunea că persoana avea guturai. Leopold citea presa numai după ce ziarele erau călcate cu fierul. Când ploua, Leopold purta costum de amiral de Marină, iar la manta avea o husă specială pentru barbă.

Prea Bătrânul se cunună religios cu Prea Frumoasa. Ce face ea după moartea lui

La 12 decembrie 1909, Leopold, suferind de o problemă intestinană, se căsătorește cu iubita lui în rit catolic. Are loc și căsătoria civilă. Caroline Delacroix devine Baroană de Vaughan. Pe 17 decembrie, Regele suferă o operație de ocluzie intestinală. Operația reușește, dar fobia de răceală a lui Leopold îi produce o embolie. Se stinge în brațele soției, Caroline spunând: „Mă sufoc, Prea Frumoaso!”

În iulie 1910, Caroline Delacroix, Baroană de Vaughan se căsătorește cu fostul ei iubit Antoine Durrieux  care îi adoptă copiii, sub numele lui. A rămas cu multe active imobiliare și mobiliare, dar s-a certat cu Durrieux. I-a lăsat un milion de dolari americani ca să rămână custode al fiilor ei din punct de vedere juridic. Ea și-a publicat memoriile la finalul anilor 3o. Caroline nu s-a recăsătorit și a trăit pe picior mare până la moartea sa, la 12 februarie 1948 la Cambo-les-Bains în Franța.