Prăjitura „Lacrimi de înger". Rețeta originală

Prăjitura „Lacrimi de înger". Rețeta originală

Prăjitura "Lacrimi de înger" este un desert de casă care se prepară relativ ușor. Are un aspect spectaculos, ceea ce îi oferă un strop de magie.

Prăjitura "Lacrimi de înger" este, așa cum o arată și numele, un deliciu ușor și cu o nuanță de magic. Iată rețeta originală a desertului cu gust unic și aspect apetisant. Baza pufoasă se îmbină de minune cu umplutura fragedă. În plus, în momentul răcirii, pe suprafața prăjiturii apar picături aurii, dându-i numele misterios.

Rețeta unei prăjituri unice

Ingrediente (pentru o formă de 20 cm):

Aluat nisipos

Ne puteți urmări și pe Google News

Făină - 110 g;

Unt (82%, rece) - 70 g;

Gălbenuș de ou - 1 buc;

Zahăr - 40 g;

Sare - un vârf de cuțit.

Strat cu brânză

Brânză de vaci - 400 g;

Gălbenușuri - 2 buc.;

Zahăr - 60-100 g;

Zahăr vanilat - 10 g;

Smântână 20% - 100 g;

Griș - 1 lingură.

Bezea

Albușuri - 3;

Zahăr - 2 linguri;

Zahăr vanilat - 1 linguriță;

Sare - un vârf de cuțit.

Se prepară simplu, dar migălos

Prepararea prăjiturii nu este complicată, dar presupune îmbinarea celor trei straturi.

Pentru aluatul nisipos, se amestecă făina și sarea. Frecați untul la temperatura camerei cu ingredientele uscate, scufundându-l în făină. Apoi se amestecă zahărul cu gălbenușul și se adaugă la untul cu făină. Se frământă aluatul. Se întinde între două foi de pergament într-un cerc, dându-se la frigider pentru 10 minute. Scoateți aluatul din frigider, îndepărtați pergamentul și puneți-l într-o formă, marcând părțile laterale. Se lasă la congelator timp de 10 minute.

Sursă Dreamstime

Pentru umplutura de brânză, se amestecă brânza de vaci, smântâna, zahărul și zahărul vanilat cu un blender. Adăugați grișul și gălbenușurile, amestecând până la omogeniza. Se toarnă umplutura pe bază și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 30-35 de minute.

Pentru bezea, se bat albușurile spumă cu sare și zahăr până se formează vârfuri tari. Puneți stratul de caș, formând reliefuri cu o lingură. Se coace încă 10 minute la 160°C. Scoateți tava de tort și acoperiți cu un castron mare sau o cratiță, apoi lăsați să se răcească complet. Scoateți vasul sau tigaia, iar pe tort vor apărea picături magice. Scoateți cu grijă forma de pe tort și prăjitura-magică e gata, potrivit stiridiaspora.