Tartă răcoroasă cu cremă de lămâie și bezea

Tartă răcoroasă cu cremă de lămâie și bezea

Pentru că în familia noastra luna august nu este numai despre zile toride de vară și disconfort termic, ci si despre aniversări, am îndrăznit să folosim cuptorul pentru o tartă parfumată și răcoritoare în același timp.

Cum luna a debutat cu vreme caniculară, tot procesul de producție a avut loc dimineața, când în casă era încă răcoare. Cum se face tarta? În primul rând trebuie să pregătiți blatul. Noi am folosit robotul de bucătărie, dar se poate face la fel de bine și manual.

Puneți în robot 150 grame de făină, o jumătate de linguriță de praf de copt, 25 grame de zahăr, 75 de grame de unt rece și mixați până ce amestecul devine nisipos. Adăugați 1 ou și mixați din nou până ce aluatul capătă consistență și se adună în jurul paletei. Răsturnați aluatul pe un blat și îi dați, prin frământare, o formă de bilă rotundă.

Puneți aluatul în folie de plastic și îl dați la rece pentru jumătate de oră.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce au trecut cele 30 de minute, scoateți aluatul și îl întindeți pe o hârtie de copt, dându-i o formă rotundă. Puneți tava peste aluat și întoarceți. Apoi dezlipiți foia de hârtie și aranjați aluatul în tavă. Tăiați marginile aluatului, care se revarsă peste tavă.

Puneți din nou tava la frigider până ce pregătiți crema de lămâie.

Cum se prepară crema de lămâie

Într-un vas puneți 400 gr de lapte condensat și 3 gălbenușuri (albușurile le veți folosi la bezea). Amestecați cu un tel până la încoporare. Adăugați 150 de grame de zeamă de lămâie (cam 3 lămâi vă trebuie ca să obțineți această cantitate) și amestecați.

Scoateți tava cu aluat din frigider. Puneți crema peste aluat și o întindeți cu o lingură/o paletă de silicon. Puneți tava în cuptorul încins la 170 grame și o lăsați 20 de minute. În funcție de cuptor, puteți să mai lăsați tarta câteva minute, la acceași temperatură, până ce observați că aluatul este auriu pe margini și crema nu mai este lichidă. Scoateți tava din cuptor și o puneți pe un grătar la răcit.