Evenimentul Zilei > Politica > Primul partid românesc din PPE a fost EXCLUS! “ A fost o EXECUŢIE în stil BOLŞEVIC”
Primul partid românesc din PPE a fost EXCLUS! “ A fost o EXECUŢIE în stil BOLŞEVIC”

Primul partid românesc din PPE a fost EXCLUS! “ A fost o EXECUŢIE în stil BOLŞEVIC”

Partidul PNŢCD făcea parte din PPE încă din 1987 fiind înscris de Corneliu Coposu, cand funcţiona în ilegaliate. Adunarea Generală a PPE a decis prin vot excluderea acestuia.

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu a afirmat că a fost o execuţie de tip bolşevic. Acesta a continuat spunând că motivele ar fi ţinut de faptul că partidul nu a mai intrat în Parlament din anul 2000, dar a clarificat că partidul a fost în Parlament chiar în anul 2012.

 De asemnea, Aurelian Pavelescu a fost suspectat si de o posibilă alianţă cu ANR, partidul lui Marian Munteanu.

„Act ticalos al Partidului Popular European: executia de tip bolsevic a singurului partid crestin-democrat din Romania: PNTCD! Mergem mai departe!”, a declarat Pavelescu.

Preşedintele partidului exclus a mai declarat că a fost înştiinţat prin e-mail despre excluderea sa din PPE.

„Halucinant: in urma cu doua zile am fost contactat telefonic de sefa de cabinet a Presedintelui PPE, Joseph Daul, care mi-a comunicat ca mi-a fost transmis un e-mail de catre Daul prin care sunt anuntat ca PNTCD este propus spre excludere! Sumar, in e-mail apareau doua informatii false: prima, ca PNTCD n-ar mai fi intrat in parlament din 2000, a doua ca am intarziat plata cotizatiei. Am transmis imediat informatiile corecte, prima ca PNTCD a intrat in parlament in 2012, a doua, ca partidul isi platise, in urma cu o luna cotizatia chiar si in avans pe anul in curs. Am fost invitat la sedinta bordului PPE, urmata de sedinta Adunarii Generale, in care urma votul”, a declarat acesta.

Pavelescu a ţinut să explice situaţia cu lux de amănunte spunând că PNŢCD a fost singurul partid care nu s-a aflat niciodată într-o alianţă cu foştii comunişti. În continuare, acesta a dezvoltat subiectul.

„Aduc la cunoştinţă erorile şi am o amplă expunere a semnificaţiei partidului: singurul partid care nu a făcut niciodată alianţă cu foştii comunişti (apăsând pe ideea că toate celelalte partide ale dreptei au fost la guvernare cu ei şi, dacă am fi acceptat şi noi, PNŢCD nu s-ar fi găsit în situaţia dificilă de azi); că am intrat în PPE din 1987, în ilegalitate; că măsurile de guvernare între 1996 – 2000 au îndreptat ţară către UE şi NATO, măsuri nepopulare, care au condus la votul dur al populaţiei împotriva PNŢCD; că am suferit şi suferim izolarea şi blocarea accesului la orice resursă financiară, inclusiv cenzură mediatică; că partidul este singurul creştin-democrat din România, tradiţia PPE; că dorim să păstrăm această uriaşă moştenire pentru viitor şi facem eforturi uriaşe de salvare a brandului şi partidului pe vechile principii, de salavare a democraţiei. Răspunsul? Secretarul General Isturiz Lopez, vădit încurcat, face un elogiu formidabil partidului, insistând ca, indiferent de votul din Adunarea Generală, să rămânem în Internaţională Creştin-Democrată. La ieşire mea din şedinţa, delir: aproape toţi membri conducerii PPE m-au aplaudat intens!

 

Urmează Adunarea Generală, pentru vot. Ajunşi la ordinea de zi, unul dintre vicepreşedinţi mă anunţă că am voie să vorbesc 4 minute. Insist să dezvolt. Aceleaşi argumente pe scurt, informez că a fost vorba despre informaţii greşite: sunt întrerupt şi mi se invocă faptul că aş fi făcut alianţa cu ANR, motiv care nu apărea în motivaţia oficială. Doresc să indic faptul că, pe de o parte, nu a fost o alianţa, pe de altă parte de ce mi s-ar reproşa asta, cu candidatul de câteva zile la Primărie al PNL? Nu sunt lăsat să vorbesc: membrii Adunării, care, în bună parte, fuseseră prelucraţi, nu trebuiau să audă disertaţia mea! Halucinant: vot masiv pentru excludere, cu nemţii de la CDU în bloc, primii, cei care dau de obicei tonul. Lopez nu se poate uită în ochii mei, iar Daul încearcă să mă consoleze. Auzisem cu câteva ore înainte, de la unii amici care cunosc îndeaproape mersul la PPE, că sunt mari presiuni…

PNŢCD, primul partid românesc din PPE, din 1997, fără dreptul de a vorbi, de a se apară, a fost executat în stil bolşevic. Cu siguranţă este vorba despre poziţia partidului împotriva politicii de migraţie a PPE, de opiniile PNŢCD împotriva politicilor anti-naţionale venite de la Bruxelles, de la avertismentele că PPE este văzut în România cu ochi răi de populaţie, după o politică de austeritate devastatoare, de încălcarea principiilor democratice.

PPE, vechiul partid al fondatorilor, a încetat să mai existe de ceva vreme, principiile constitutive au fost total abandonate. Azi, partidul este un conglomerat de socialişti, liberali, conservatori şi liber-schimbişti. Astăzi, partidul acesta, responsabil de criză uriaşă în care a adus Europa, şi-a executat ultima amintire, a Europei principiilor şi moralităţii! În România nu a mai rămas în PPE niciun partid creştin-democrat. Atunci, de ce să mai fi rămas?Am o satisfacţie: PNŢCD a fost executat în stilul bolşevic şi asta este dovadă supremă a faptului că se ştiu vinovaţi, că sunt împotriva adevărului. Or, nimeni nu poate fi împotriva adevărului. Vom merge mai departe, cu atât mai curajos, nu ne vom abate de la principiile democraţiei şi libertăţii”, a explicat Pavelescu, conform ziuanews.ro.