Editura Evenimentul si Capital

Primul partid românesc din PPE a fost EXCLUS . “ A fost o EXECUŢIE în stil BOLŞEVIC”

Autor: | | 1 Comentarii | 2508 Vizualizari

Partidul PNŢCD făcea parte din PPE încă din 1987 fiind înscris de Corneliu Coposu, cand funcţiona în ilegaliate. Adunarea Generală a PPE a decis prin vot excluderea acestuia.

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu a afirmat că a fost o execuţie de tip bolşevic. Acesta a continuat spunând că motivele ar fi ţinut de faptul că partidul nu a mai intrat în Parlament din anul 2000, dar a clarificat că partidul a fost în Parlament chiar în anul 2012.

De asemnea, Aurelian Pavelescu a fost suspectat si de o posibilă alianţă cu ANR, partidul lui Marian Munteanu.

„Act ticalos al Partidului Popular European: executia de tip bolsevic a singurului partid crestin-democrat din Romania: PNTCD! Mergem mai departe!”, a declarat Pavelescu.

Preşedintele partidului exclus a mai declarat că a fost înştiinţat prin e-mail despre excluderea sa din PPE.

„Halucinant: in urma cu doua zile am fost contactat telefonic de sefa de cabinet a Presedintelui PPE, Joseph Daul, care mi-a comunicat ca mi-a fost transmis un e-mail de catre Daul prin care sunt anuntat ca PNTCD este propus spre excludere! Sumar, in e-mail apareau doua informatii false: prima, ca PNTCD n-ar mai fi intrat in parlament din 2000, a doua ca am intarziat plata cotizatiei. Am transmis imediat informatiile corecte, prima ca PNTCD a intrat in parlament in 2012, a doua, ca partidul isi platise, in urma cu o luna cotizatia chiar si in avans pe anul in curs. Am fost invitat la sedinta bordului PPE, urmata de sedinta Adunarii Generale, in care urma votul”, a declarat acesta.

Pavelescu a ţinut să explice situaţia cu lux de amănunte spunând că PNŢCD a fost singurul partid care nu s-a aflat niciodată într-o alianţă cu foştii comunişti. În continuare, acesta a dezvoltat subiectul.

„Aduc la cunoştinţă erorile şi am o amplă expunere a semnificaţiei partidului: singurul partid care nu a făcut niciodată alianţă cu foştii comunişti (apăsând pe ideea că toate celelalte partide ale dreptei au fost la guvernare cu ei şi, dacă am fi acceptat şi noi, PNŢCD nu s-ar fi găsit în situaţia dificilă de azi); că am intrat în PPE din 1987, în ilegalitate; că măsurile de guvernare între 1996 - 2000 au îndreptat ţară către UE şi NATO, măsuri nepopulare, care au condus la votul dur al populaţiei împotriva PNŢCD; că am suferit şi suferim izolarea şi blocarea accesului la orice resursă financiară, inclusiv cenzură mediatică; că partidul este singurul creştin-democrat din România, tradiţia PPE; că dorim să păstrăm această uriaşă moştenire pentru viitor şi facem eforturi uriaşe de salvare a brandului şi partidului pe vechile principii, de salavare a democraţiei. Răspunsul? Secretarul General Isturiz Lopez, vădit încurcat, face un elogiu formidabil partidului, insistând ca, indiferent de votul din Adunarea Generală, să rămânem în Internaţională Creştin-Democrată. La ieşire mea din şedinţa, delir: aproape toţi membri conducerii PPE m-au aplaudat intens!

Primele imagini din interior noii Catedrale! Altar poleit in aur, fantani arteziene, lifturi!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI