Evenimentul Zilei > Politica > PP-DD cere Avocatului Poporului să conteste la CCR OUG privind aleşii locali
PP-DD cere Avocatului Poporului să conteste la CCR OUG privind aleşii locali

PP-DD cere Avocatului Poporului să conteste la CCR OUG privind aleşii locali

PP-DD sesizează Avocatul Poporului şi îi cere să conteste la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă privind aleşii locali.

'Deşi PP-DD nu este afectat de consecinţele Ordonanţei de Urgenţă, întrucât aleşii locali ai partidului rămân fideli electoratului, (…) nu putem să nu observăm faptul că nu va mai fi respectată voinţa electoratului exprimată la alegerile din iunie 2012, iar voturile românilor nu se vor mai regăsi în reprezentarea corespunzătoare a mandatelor din administraţia publică locală', precizează PP-DD, într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii PP-DD se declară ferm împotriva migraţiei politice.

'Având în vedere contextul generat de recenta Ordonanţă de Urgenţă pentru reglementarea unor măsuri privind funcţionarea administraţiei publice locale, care legitimează traseismul politic, PP-DD rămâne consecvent valorilor şi principiilor promovate în faţa electoratului, sens în care se pronunţă încă o dată, ferm, împotriva migraţiei politice', se arată în comunicatul citat.

De asemenea, formaţiunea politică susţine că există astfel riscul ca partide care nu erau înfiinţate la alegerile locale din 2012 sau nu se regăseau pe buletinul de vot să aibă azi reprezentanţi în administraţia locală.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.