Evenimentul Zilei > Actualitate > Poveste pescărească demnă de ocolul lumii. Chirurgul și mutantul din Indonezia
Poveste pescărească demnă de ocolul lumii. Chirurgul și mutantul din Indonezia

Poveste pescărească demnă de ocolul lumii. Chirurgul și mutantul din Indonezia

După ce a prins femelă rechin, un pescar din Indonezia a devenit peste noapte autorul a ceea ce se cheamă o poveste pescărească demnă de toată atenția și invidia altor pasionați de undițe și năvoade.

Poveste pescărească demnă de ocolul lumii. Chirurgul și mutantul din Indonezia. În prim-plan apare Abdullah Nuren, în vârstă de 48 de ani. Acesta a prins o femelă rechin lângă Rote Ndao, în provincia Nusa Tenggara de Est (n.r. – cea mai sudică provincie din Indonezia; cuprinde porțiunea estică a insulelor Sunda Lesser, cu fața spre Oceanul Indian în sud și Marea Flores în nord).

Printre peștii prinși cu traulul (n.r. – năvod marin de mari dimensiuni, în formă de sac, destinat pescuirii în larg, în locuri cu mult pește), pescarul a observat captura mai specială. Nu este clar de ce, dar omul a decis să-i taie stomacul femelei rechin. Astfel a găsit trei fetuși.

”Doi dintre ei arătau așa cum v-ați putea aștepta să arate un rechin, dar unul dintre ei, așa cum am spus mai devreme, arată mai mult ca și cum ar putea începe să vă vorbească despre viața în adâncul mării”, au notat jurnaliștii britanici de la metro.co.uk.

Ulterior, Abdullah Nuren a dus acasă fetusul care avea trăsături umane. Ciudățenia a generat curiozitatea comunității, mai ales că nu în fiecare zi se puteau întâlni cu o astfel de imagine.

Poveste pescărească demnă de ocolul lumii

Pescarul a dezvăluit că vecinii s-au oferit să cumpere rechinul mutant, dar el i-a refuzat, indiferent cât de generoase au fost ofertele financiare. El a adăugat: ”Casa mea a fost aglomerată cu oameni care vor să vadă rechinul. Mulți oameni vor să-l cumpere, dar eu îl voi păstra în schimb. Cred că îmi va aduce noroc”, a declarat Nuren, conform metro.co.uk.

Altfel, amintim că în urmă cu patru luni, despre o specie de rechin abia descoperită formal anul trecut s-a spus că ar putea fi deja extinctă. Anunțul a creat multă emoție printre biologii marini din toată lumea, mai ales că nicio altă specie de rechin nu a avut-o o soară atât de crudă de la apariţia omului până în prezent.

În cadrul aceluiași anunț trăgea atenția cu privire la faptul că o varietate de delfin din fluviul Amazon era în pericol de dispariţie. Datele au fost publicate  de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN)în lista actualizată a speciilor în pericol.