Evenimentul Zilei > Actualitate > Nu e poveste pescărească. Au crezut că e un pește uriaș, dar au salvat un om. VIDEO
Nu e poveste pescărească. Au crezut că e un pește uriaș, dar au salvat un om. VIDEO

Nu e poveste pescărească. Au crezut că e un pește uriaș, dar au salvat un om. VIDEO

Pescarii au crezut inițial că este vorba despre o captură uriașă şi când colo au pescuit cu totul altceva.

În jurul orei 00.30, duminică dimineața, autoritățiile din Arad au fost alertate că o barcă pe râul Mureș, în zona localității Milova, s-a scufundat, iar bărbații din barcă au căzut în apă și încearcă să iasă la mal.

Conform Jandarmeriei Arad, trei bărbați s-au urcat într-o barcă cu vâsle, al patrulea bărbat rămânând la mal, iar la un moment dat barca a luat apă și s-a scufundat.

Cum s-a întâmplat: „Salvare dramatică pe râul Mureș în județul Arad, unde barca în care se aflau trei bărbați s-a scufundat, unul dintre aceștia având un handicap locomotor. Jandarmii, polițiștii și pompierii arădeni au plecat în căutarea lor.

Duminică noaptea, în jurul orei 00.30, din motive încă necunoscute, trei bărbați s-au aventurat pe râul Mureș, într-o barcă cu vâsle, al patrulea rămânând la mal, iar în momentul în care au ajuns la o distanță apreciabilă, barca a luat apă și s-a scufundat. Bărbații căzuți în apă au încercat să se salveze, însă au fost purtați în aval de curentul apei, iar la un moment dat, cei trei bărbați s-au depărtat unul de celălalt din cauza curentului puternic și a întunericului.

Bărbatul cu handicap locomotor s-a agățat întâmplător în linia unei undițe de pescuit, lansată de către un cuplu ce se afla la pescuit în acea zonă.
Crezând că este o captură uriașă, cei doi pescari au depus eforturi mari să-l aducă la mal. Surpriza a fost pe măsură în momentul în care și-au dat seama că ,,marea captura,, este un om. Cei doi l-au scos pe bărbat din apă și au aflat împrejurările în care s-a produs acel eveniment, sunând imediat la 112.

Cei patru au fost recuperați și predați echipajelor de ambulanță în vederea efectuării unui consult de specialitate, având în vedere timpul petrecut în apă. Nu au necesitat internare, fiind în afara oricărui pericol”, notează Jandarmeria Română pe site-ul oficial.