Evenimentul Zilei > Monden > Povestea neelucidată a bărbatului din trecut care a apărut în New York
Povestea neelucidată a bărbatului din trecut care a apărut în New York

Povestea neelucidată a bărbatului din trecut care a apărut în New York

În 1950, în Times Square, New York, a apărut un bărbat cu barbă din epoca victoriană. Martorii de la fața locului au spus că individul părea uimit și, după un minut, el a fost lovit de o mașină și ucis.

Ciudatul caz al lui Rudolph Fentz a uluit lumea. Bărbatul care a apărut din trecut și a fost imediat lovit mortal de o mașină. Oficialii de la morgă au găsit mai multe obiecte ciudate în buzunarele acestuia.

Obiectele din trecut, aflate în buzunarele bărbatului

Ciudatul caz al lui Rudolph Fentz a fost, evident, în atenția presei. Acesta deținea un jeton de cupru de la o bere în valoare de 5 cenți. Respectiva băutură nu era recunoscută de nimeni, nici măcar de locuitorii mai în vârstă din zonă.

Printre alte obiecte, avea în buzunar o factură aferentă serviciilor de îngrijire ale unui cal și spălarea unei trăsuri, de pe bulevardul Lexington. Documentul nu figura în nici un sistem de contabilitate. De asemenea, mai avea la el aproximativ 70 de dolari în bancnote vechi, cărți de vizită cu numele Rudolph Fentz și o scrisoare trimisă pe Fifth Avenue, în iunie 1876 din Philadelphia. Niciunul dintre aceste obiecte nu prezenta semne de deteriorare.

Bărbatul era dispărut din 1876

Căpitanul Hubert V. Rihm de la Departamentul Persoanelor Dispărute din NYPD (Departamentul de Poliție din New York) a încercat să folosească informațiile din obiectele găsite, pentru a identifica bărbatul. El a descoperit că adresa de pe Fifth Avenue aparținea unei afaceri. Actualul proprietar nu îl cunoștea pe Rudolph Fentz.

Numele lui Fentz nu era listat în agenda de adrese, amprentele sale nu erau înregistrate nicăieri și nimeni nu-l raportase dispărut. Rihm a continuat ancheta și în cele din urmă a găsit un Rudolph Fentz Jr. într-o carte telefonică din 1939.

Citiți articolul Claudiei Cîrjan integral în Rețete și vedete.