Evenimentul ZileiInternationalPotrivit ONU, Coreea de Nord își continuă programul nuclear

Potrivit ONU, Coreea de Nord își continuă programul nuclear

Potrivit ONU, Coreea de Nord își continuă programul nuclear
LE SOIR (Belgia). Coreea de Nord și-a continuat programul de înarmare nucleară în ciuda sancțiunilor ONU, reiese dintr-un raport confidențial al Națiunilor Unite pe care Reuters l-a putut consulta. Țara a comis se pare și atacuri cibernetice peste tot în lume împotriva instituțiilor financiare și a criptomonedelor.

În 2019, Coreea de Nord nu a pus capăt programelor ilegale de rachete nucleare și balistice”, arată raportul. Coreea de Nor își îmbunătățește chiar aceste programe și pare să ocolească sancțiunile, în special importând ilegal carburant sau exportand cărbune în valoare de sute de milioane.

Țara asiatică suferă de ani de zile sancțiuni severe ale ONU. Aceasta nu a împiedicat totuși regimul lui Kim Jong Un să continue să construiască arme nucleare și să provoace tulburări internaționale.

Președintele american, Donald Trump, încearcă să convingă Coreea de Nord să renunțe la armele nucleare. El s-a întâlnit deja personal cu Kim Jong Un, dar aceste consultări sunt într-un punct mort.

Experții ONU afirmă că nord-coreenii sunt implicați și în atacuri cibernetice în străinătate. “Aceste atacuri, cu riscuri minime și beneficii mari, sunt greu de detectat și faptul că ele devin tot mai complexe poate împiedica identificarea autorilor”, se scrie în raport. (RADOR)


Accesează: