Postul de radio cel mai ascultat de romani. Bate audiențele în toată țara

Postul de radio cel mai ascultat de romani. Bate audiențele în toată țara Radio. Sursa foto: Pixabay

Postul de radio cel mai ascultat de romani conduce în topul audiențelor în toată țara, potrivit ultimelor măsurători efectuate de Mercury Research şi IRES.

Postul de radio cel mai ascultat de romani. Bate audiențele în toată țara

Așadar, cel mai ascultat este postul de radio Kiss FM, care conduce în toată ţara. Radio Zu, este cel mai ascultat în Capitală.  Potrivit analizei, cele mai importante evoluţii s-au remarcat la Kiss FM şi Radio ZU care au crescu fiecare cu câte jumătate de milion de ascultători, la nivel naţional.

„La începutul acestui an s-a schimbat şi unul dintre institutele care se ocupă de măsurarea audienţelor. Dacă până anul trecut audienţele radio erau măsurate de institutele IMAS şi Mercury Research, din acest an şi până în 2027 sunt Mercury Research şi IRES”, informează paginademedia.ro.

În Bucureşti, liderul rămâne acelaşi, Radio ZU, urmat de Radio România Actualităţi şi Kiss FM. Postul Radio Impuls, deţinut de Dogan Media (proprietarul Kanal D), intrat în audienţele radio de mai puţin de un an a înregistrat peste 200.000 de ascultători la nivel naţional.

Ne puteți urmări și pe Google News

Radio, Vechi, Retro, Epocă, MuzicăPostul de radio cel mai ascultat de romani. Sursa foto: Pixabay

Audineţele radio pentru perioada ianuarie - aprilie 2024:

Cu doar trei excepţii, toate posturile de radio au crescut în audienţă. Mai jos aveți clasamentul:

  • Pe primul loc în Capitală rămâne Radio ZU, cu o medie de 238.000 de ascultători. Postul a câştigat în acest val peste 27.000 de ascultători.
  • Radio Romania, cu aproape 200.000 de ascultători în Capitală.
  • Kiss FM, care a crescut în valul de primăvară cu aproape 44.000 de ascultători, ajungând la o medie zilnică de aproape 200.000 de ascultători.
  •  România Actualităţi.
  • Magic FM este al patrulea cel mai ascultat post de radio în Bucureşti. A avut în perioada măsurată, ianuarie - aprilie 2024, o medie de 183.000 de ascultători. Un plus de 40.000.
  • Romantic FM, postul de radio al familiei Vociulescu, a avut o uşoară scădere, la o medie de 108.000 de ascultători.
  • Digi FM cu o medie de 87.000 de ascultători, cu un plus de 27.200 de ascultători.
  • Radio Guerrilla îşi menţine poziţia a 12-a, cu peste 53.000 de ascultători
  • Digi24 FM post de radio care retransmite televiziunea de ştiri cu acelaşi nume, şi-a triplat audienţa. De pe poziţia 21 şi o medie de 11.300 de ascultători, postul a ajuns pe poziţia 14 şi o medie de 36.000.

Postul de radio cel mai ascultat în orașele din țară

Audienţe radio la orașe: Creşteri de sute de mii la Kiss, ZU şi Europa FM.

Urban. Kiss FM este lider la oraşe. Postul de radio a avut aproape 1,6 milioane de ascultători. Postul de radio a avut şi cea mai importantă creştere faţă de valul similar din 2023, de aproximativ 255.000 de ascultători.

Urmează Radio ZU, cu 1,3 milioane media de ascultători şi o creştere de peste 200.000 de persoane faţă de anul trecut. Pe locul trei vine Europa FM, care a depăşit milionul de ascultători.

Magic FM s-a apopiat de 700.000 de ascultători la oraşe, situându-se peste posturi precum Digi, Pro FM, Rock FM sau Virgin Radio.

Digi FM a avut şi el o creştere importantă de 100.000 de ascultători. Postul a ajuns în acest de val de primăvară la o medie de aproape 630.000 de ascultători.

Rock FM are peste 380.000 de ascultători, în uşoară scădere faţă de primăvara trecută, cu aproximativ 6.500 de persoane.

Radio Impuls, postul de radio deţinut de Dogan Media (proprietarul Kanal D), intrat de niciun an în măsurătorile radio, s-a poziţionat direct pe locul 11 la oraşe, peste posturi precum National FM sau Radio Guerrilla.

Turn, Antene, Canal, DestinatarPostul de radio cel mai ascultat de romani. Sursa foto: Pixabay

Audienţe radio Național. Câte jumătate de milion de oameni în plus la Kiss şi la Radio ZU

Național. S-au înregistrat creşteri fulminante la nivel naţional în acest val de audienţe. Kiss FM şi Radio ZU au crescut cu câte jumătate de milion de ascultători. Fiercare!.

Kiss FM este, ca de obicei, liderul pe acest segment, cu peste 2,7 milioane de ascultători, cifră-record. Pe locul al doilea a urcat Radio ZU, cu 2,2 milioane de ascultători.

Radio România Actualităţi coboară pe poziţia a treia, cu o medie de 1,7 milioane de ascultători şi o creştere de 160.000 de persoane.

Alte creşteri importante s-au văzut la Digi FM, Magic FM şi Pro FM. Lista completă cu audiențele o puteți analiza pe site-ul paginademedia.ro.