Evenimentul Zilei > Actualitate > Poșta Română, gaură în buget de aproape 27.000 de euro. A vrut să reînnoiască ținutele angajaților
Poșta Română, gaură în buget de aproape 27.000 de euro. A vrut să reînnoiască ținutele angajaților

Poșta Română, gaură în buget de aproape 27.000 de euro. A vrut să reînnoiască ținutele angajaților

Compania Națională Poșta Română are o gaură în buzunar de zeci de mii de euro, după ce a plătit o sumă imensă pentru noi vestimentații dedicate angajaților. Asta în timp ce magaziile instituției erau pline de uniforme.

Poșta Română plătește aproape 27.000 de euro pentru design-ul uniformelor poștașilor, în urma unei licitații câștigate de Creative Events Dresscode. În ciuda faptului că avea magaziile pline de uniforme, cum banii curg în instituție, Poșta Română a decis să-și ajute angajații să intre în rând cu lumea la capitolul vestimentație. 

Mii de euro pentru vestimentația angajaților

Licitația a fost câștigată de Creative Events Dresscode în luna mai și a primit din partea instituției statului aproape 27.000 de euro – concret, 26.296,55 euro – pentru design-ul uniformelor poștașilor, conform site-ului e-licitatie.ro.

Iată cum, deși se luptă să supraviețuiască, pusă în situația de a concura cu firmele de curierat care prestează servicii rapide și la costuri reduse, Poșta Română alege să dea zeci de mii de euro pentru o cauză care nu necesita o astfel de investiție.

Potrivit unor surse ale dcnews, magaziile instituției de stat sunt pline de uniforme date uitării, la momentul licitației, dar de care reprezentanții și-au amintit abia după ce s-au trezit cu gaură în buzunar.

Poșta Română a înregistrat, anul trecut, pierderi de aproape 900.000 de trimiteri în minus faţă de anul 2019.

Cine este firma ofertantă

Creative Events Dresscode este o firmă din București, condusă de administratorul Varvara Ana Maria. Asociați ai firmei sunt Nestian Alexandru Șerban și Innovative Tex Solutions SRL, companie ce se ocupă cu comerțul îmbrăcămintei și încălțămintei. Firma se ocupă cu comerțul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet.

În anul 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 69.376 lei și un profit net pe minus, de 111.181 lei. Datoriile companiei se ridică la 89.387 lei pentru anul trecut. Firma are trei angajați, potrivit informațiilor publicate de Ministerul Finanțelor și prestează pe piață din anul 2016.

Innovative Tex Solutions SRL a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 22.918.035 lei și un profit net de 4.201.381 lei, în timp ce datoriile se ridică la 5.709.605 lei. Firma are doi angajați și prestează pe piață din anul 2016.