Evenimentul Zilei > Actualitate > Lamborghini Aventador, de sute de mii de euro, vândut la licitație publică. Cui i-a aparținut bolidul
Lamborghini Aventador, de sute de mii de euro, vândut la licitație publică. Cui i-a aparținut bolidul

Lamborghini Aventador, de sute de mii de euro, vândut la licitație publică. Cui i-a aparținut bolidul

Un bolid de lux, Lamborghini Aventador, a fost vândut la o licitație pentru suma de aproximativ 220.000 de euro. Mașina a fost confiscată de DIICOT într-un dosar privind traficul de persoane.

Licitația pentru vânzarea unui autoturism de lux Lamborghini Aventador a fost organizată de Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI). Lamborghini Aventador scos la licitație a fost fabricat în anul 2014 și are circa 56.000 km la bord.

Procedura s-a desfășurat exclusiv online, în perioada în intervalul de timp cuprins între 2.06.2021, ora 9.30 și 3.06.2021, ora 16.00.

Prețul de pornire a luxosului autoturism Lamborghini Aventador a fost stabilit de organizatorii procedurii de licitație, de la ANABI, la 794.544 lei, adică 163.000 de euro. Cu 24 de ore înainte să se dea startul licitației, au depus oferte de preț un număr de 6 persoane fizice/juridice, fiecare dintre acestea fiind obligate să plătească o garanție de participare în valoare de 79.454 lei, reprezentând 10% din valoarea de pornire.

La ce preț a fost adjudecat bolidul

În cele din urmă, mașina a fost adjudecată de unul dintre cei șase cumpărători la prețul de 1.073.263, 50 lei, respectiv 218.023 euro, la un curs BNR de 4,9227 lei pentru un euro.

Pasul de licitare a fost de 5% din prețul de pornire. În anunțul de licitație se precizează că nu se aplică nici o cotă TVA la suma cu care va fi adjudecat autoturismul.

Pe site-urile de vânzări auto, prețul unui astfel de autoturism, second hand, fabricat în 2014 trece de 230.000 de euro. Drept urmare, se poate spune că cel care a achiziționat mașina scoasă la licitație de ANABI a făcut o afacere.

Mașina aparține unui tânăr aflat la închisoare

Autoturismul scos la licitație de ANABI a fost confiscat într-un dosar DIICOT în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

Fostul proprietar al mașinii este un tânăr de 25 de ani, Cristi Spaidăr, din Galați, care se află în prezent la închisoare, unde are de executat, într-un alt dosar, aproape 7 ani pentru tentativă de omor. El a lovit un medic şi a înjunghiat un taximetrist.

În 2019, Cristi Spaidăr a trântit la pământ un medic ginecolog dintr-un spital din Galaţi, unde se prezentase împreună cu iubita pentru o consultaţie.

În februarie anul trecut, procurorii DIICOT Galaţi au făcut mai multe percheziţii în România şi Spania, şi au dematelat o grupare de proxeneți din care făceau parte proprietarul maşinii de lux, fratele și tatăl său. Cu acest prilej au fost sechestrate mai mult maşini şi trei case care vor fi evaluate și vslorificate la licitaţie publică.

Frații Cristi și Vali Spaidăr care au intrat în vizorul ofițerilor de la Combaterea Crimei Organizate și a procurorilor DIICOT, după ce au început să își etaleze pe rețelele de socializare mașinile scumpe, casele de lux și ceasurile scumpe.

Gruparea de proxeneți exploata sexual femei, printre care și minore, în România și Spania.