Evenimentul ZileiInternationalPopulația Japoniei cere amânarea Jocurilor Olimpice. Peste 70% din japonezi sunt împotriva competiției

Populația Japoniei cere amânarea Jocurilor Olimpice. Peste 70% din japonezi sunt împotriva competiției

Populația Japoniei cere amânarea Jocurilor Olimpice. Peste 70% din japonezi sunt împotriva competiției
Jocurile Olimpice sunt în pericol pentru a fi amânate. Populația Japoniei a votat în proporție de peste 70% pentru amânarea competiției.

Potrivit unui sondaj realizat de agenția Kyodo News, peste 70% din populatia Japoniei își dorește amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Acest sondaj a fost realizat aproximativ 100 de zile înainte de începerea competiției.

Japonezii sunt reticenți cu privire la Jocurile Olimpice din cauza pandemiei de coronavirus.

Din cei 70% dintre japonezi, 39,2% doresc ca Jocurile Olimpice să fie anulate, cu aproape 15 procente mai mult decât oamenii care vor ca această competiție să se desfășoare așa cum este prevăzut.

Jocurile Olimpice, amânate cu an

JO 2020 de la Tokyo, amânate un an din cauza pandemiei, urmează să înceapă pe 23 iulie în capitala niponă, unde numărul infectărilor a scăzut datorită stării de urgenţă, însă a început din nou să crească după ridicarea restricţiilor pe 21 martie.

Japonia a introdus începând de luni măsuri mai puternice împotriva coronavirusului la Tokyo şi în alte regiuni, pentru a lupta cu al patrulea val de infectări, cauzate de tulpini mutante virulente.

Peste 92,6% dintre respondenţi sunt îngrijoraţi de recrudescenţa infectărilor, arată sondajul realizat de Kyodo între 10 şi 12 aprilie.

Japonia a început luni vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani. Dozele de vaccin importate sunt deocamdată în cantitate redusă şi este puţin probabil ca ritmul inoculărilor să oprească ultimul val de infectări.

Conform sondajului, aproximativ 60% dintre japonezi sunt nemulţumiţi de ritmul în care se desfăşoară vaccinarea în ţara lor.


Accesează: