Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă în România. Populația, în pericol. Poluare gravă cu deșeuri
Alertă în România. Populația, în pericol. Poluare gravă cu deșeuri

Alertă în România. Populația, în pericol. Poluare gravă cu deșeuri

O mulțumi de deșeuri farmaceutice au fost aruncate, de persoane neidentificate pe malul Lacului Tranița din Județul Cluj. Mai mult, cutii cu medicamente plutesc în apa lacului, existând un real pericol pentru sănătatea oamenilor.

Populația în pericol. Deșeuri farmaceutice au fost aruncate în lacul Tarnița. Atât plajele cât și apa sunt pline cu medicamente.

Sacu cu medicamente au infestat apa lacului Tarnița

Într-un lac din Cluj au fost aruncate numeroase deşeuri farmaceutice. DSP a hotărât ca din lacul Tarniţa să nu mai fie luată apă care să ajungă la robinetele oamenilor. Deja de acolo s-au strâns o mulţime de saci cu medicamente.

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești s-au deplasat, marți, în zona lacului Tarnița, unde, în cadrul verificărilor preliminare au fost descoperite și ridicate diverse ambalaje și medicamente care păreau a fi neutilizate.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunii de infectarea prin orice mijloace a surselor sau rețelelor de apă, dacă apa devine dăunătoare sănătății oamenilor, animalelor sau plantelor, urmând ca la finalizarea investigațiilor să fie dispuse măsuri legale.

Rocsana Contraș, șeful Serviciului Salvamont Cluj departament Arii Protejate a făcut un control în zonă și a depistat acest caz extrem de grav. Medicamentele au fost aruncate cu baxurile, iar apa le-a împrăștiat peste tot, pe plaje.

Poliția a deschis un dosar penal

Populația în pericol. Garda de Mediu a fost sesizată în acest caz şi a început verificările. S-au strâns 9 saci cu medicamente: antibiotice, analgezice și anticonceptionale expirate.

Verificările continuă. Au fost luate probe de apă din lac pentru analize de laborator.

„Trebuie verificate cutiile unde sunt ambalaje întregi. Posibil se va putea identifica cine le-a aruncat. Se pare că de sus din DJ107P au fost aruncate. Tot versantul e plin. (…) Medicamentele expirate sunt deșeuri periculoase. ”, a spus Rocsana Contraș, șef Serviciu Salvamont Cluj departament Arii Protejate. Ea spune că departament Arii Protejate a organizat repetate acțiuni de control și igienizare a lacului Tarnița.

Poliția a deschis un dosar penal pentru a-i depista pe cei care au aruncat medicamente expirate în Tarnița, scrie Antena3.