„Am în continuare încredere că, începând cu săptămâna viitoare, vom da șansa românilor să ne evalueze la cele patru emisiuni organizate astfel: luni, la România TV, oră 20.00 (pe teme economice și sociale); marți, la Realitatea TV, oră 20.00 (pe teme de politică externă și securitate națională); miercuri, la B1 TV, oră 20.00 (pe teme privind instituțiile, statul de drept și justiția) și joi, la Antenă 3, oră 20.00 (pe teme legate de viziunea de dezvoltare a României)”, scrie Ponta.

El susține că astfel de dezbateri sunt absolut normale într-o democrație consolidată, iar absența unui dialog ar transmite „un semnal foarte ciudat”.

„Ar fi anormal să cerem celor 18 milioane de români cu drept de vot să aleagă între noi fără o astfel de întâlnire. Întotdeauna au fost acceptate astfel de dezbateri și eu va anunț, din nou, că am acceptat cele 4 invitații formulate de televiziunile de știri cele mai importante din România.
 
 Suntem o democrație consolidată, iar astfel de dezbateri televizate sunt absolut normale și de dorit. Sunt convins că știți foarte bine că am transmite un semnal foarte ciudat, inclusiv în exterior, către cei care se uită astăzi la alegerile din România, dacă am arată că nu putem avea un dialog. Dialogul este singură cale prin care putem acoperi faliile create într-o bătălie electorală și prin care putem demonstra că împreună ne dorim pentru România același lucru: bunăstare pentru cetățeni, un stat de drept puternic, instituții solide”, susține președintele PSD.