Evenimentul Zilei > International > Polonezii i-au păcălit şi pe francezi: Carne de vită alterată vândută consumatorilor în Franţa
Polonezii i-au păcălit şi pe francezi: Carne de vită alterată vândută consumatorilor în Franţa

Polonezii i-au păcălit şi pe francezi: Carne de vită alterată vândută consumatorilor în Franţa

Din cele 795 de kg tranşate fraudulos în Polonia, 150 de kg. de carne stricată au fost deja vândute în Franţa, comunică ministerul Agriculturii.

Scandalul din jurul cărnii stricate vândută în Franţa, a luat amploare aseară.  Aproximativ 150 de kg. din cele 795 au fost vândute de măcelării consumatorilor, a indicat vineri seara ministerul Agriculturii. Măcelăriile au afişat imediat avertismente către cumpărători, în timp ce serviciile sanitare  caută încă cel 150 de kg. vândute, restul fiind distrus, a precizat ministerul într-un comunicat.

Parchetul din Ostroleka, în nord-estul Poloniei a anunţat miercuri deschiderea unei anchete privind sacrificarea şi comercializarea bovinelor bolnave de către un abator local, ca urmare a unui reportaj filmat de un jurnalist.

Nouă firme au cumpărat din această carne

Potrivit Inspecţiei veterinare poloneze, 2,7 tone din această carne au fost vândute în mai multe ţări ale Uniunii Europene. Ministrul Agriculturii, Didier Guillaume, a anunţat vineri dimineaţa că 795 de kg. din carnea stricată au fost cumpărate de către 9 firme din sectorul agro-alimentar în Franţa.

’’Mă angajez să informez foarte transparent progresele făcute în derularea anchetei. Rapiditatea cu care se desfăşoară investigaţiile arată eficacitatea sistemului nostru de prevenire şi control sanitar din Franţa’’, a spus el vineri seara într-un comunicat, titrează Le Point.