Evenimentul ZileiInternationalPolitizarea Covid-19. Papa Francisc amestecă măștile cu moartea lui George Floyd

Politizarea Covid-19. Papa Francisc amestecă măștile cu moartea lui George Floyd

Politizarea Covid-19. Papa Francisc amestecă măștile cu moartea lui George Floyd
Într-o nouă carte intitulată „Un timp pentru schimbare”, Papa Francisc îi critică pe adversarii purtării măștilor și restricțiilor impuse pentru a lupta împotriva coronavirusului.

Potrivit Suveranului Pontif, opozanții purtării măștilor de protecție și a altor restricții impuse pentru stoparea pandemiei coronavirusului, nu ar „protesta niciodată”  împotriva morții lui George Floyd.

„Unele grupuri au protestat, refuzând să păstreze distanța, demonstrând împotriva restricțiilor de călătorie – ca și cum măsurile pe care guvernele trebuie să le impună pentru binele poporului lor constituie un fel de atac politic asupra libertății lor individuale”, deplânge Papa Francisc în „Un temps pour changer”, o carte de interviuri care va fi publicată în limba franceză pe 2 decembrie de editura Flammarion, scrie Ouest-France.

El i-a criticat în special pe cei care se revoltă „pentru a fi obligați să poarte o mască” împotriva Covid-19 , o obligație descrisă drept „un abuz de putere al statului”, fără să se preocupe vreodată de cei care și-au pierdut locul de muncă sau au eșuat fără securitate socială.

Oameni „incapabili să iasă din lumea lor”

„Nu îi veți vedea niciodată pe acești oameni protestând împotriva morții lui George Floyd (…), ei fiind incapabili să iasă din mica lor lume de interese”, a adăugat Papa Francisc.

Moartea brutală a lui George Floyd, un afro-american sufocat sub genunchiul unui polițist alb la sfârșitul lunii mai, a stârnit proteste în Statele Unite și în întreaga lume. Papa, la vremea respectivă, considera toate formele de rasism „intolerabile”.

Cei anti-măști nu își vor exprima revolta „împotriva acelor suburbii în care copiilor le lipsesc apa și educația” sau pentru ca „sumele uriașe investite în comerțul cu arme să servească la hrănirea întregii rase umane și pentru a școlariza fiecare copil ”, a spus Suveranul Pontif.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: