Evenimentul ZileiVremeaAlertă meteo. Polițiștii rutieri recomandă atenție în trafic

Alertă meteo. Polițiștii rutieri recomandă atenție în trafic

Alertă meteo. Polițiștii rutieri recomandă atenție în trafic
Polițiștii rutieri recomandă atenție în trafic, șoferilor care conduc la această oră pe drumurile naționale, în condițiile în actualele condiții meteo. În mai multe județe sunt înregistrate ploi, lapoviță și ninsori.

Polițiștii rutieri recomandă atenție în trafic, șoferilor care conduc în aceste ore, pe drumurile din țară, având în vedere condițiile meteo.

Centrul Infotrafic din IGPR a transmis, duminică, o informare privind condițiile de trafic de pe drumurile naționale și autostrăzi. Potrivit informațiilor furnizate de polițiști, în acest moment nu sunt probleme pe șosele.

Nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile. De asemenea, traficul se desfășoară normal pe principalele artere, fără să se înregistreze probleme de fluență.

Polițiștii rutieri recomandă atenție în trafic

În mai multe județe din Oltenia și Dobrogea plouă, iar în județele Tulcea, Vâlcea și Mehedinți este lapoviță. În regiunile din Transilvania ninge și este ceață. Se circulă în condiții de ninsoare ușoară pe arterele rutiere din Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara.

Ceață densă se semnalează pe mai multe drumuri naționale din județe precum Arad, Timiș, Satu Mare, Sibiu și Mureș.

Pentru prevenirea accidentelor, șoferii sunt sfătuiți să se asigure că autovehiculul este echipat corespunzător pentru condiții de iarnă. Polițiștii recomandă acestora să adapteze viteza de deplasare, să nu efectueze manevre periculoase și să utilizeze luminile de întâlnire. Totodată atrag atenția asupra necesității păstrării unei distanțe de siguranță între autovehicule pentru a evita un eventual impact.

Prognoza meteo pentru aceste zile

ANM a dat publicității prognoza meteo pentru intervalul 09 ianuarie 2021 – 12 ianuarie 2021. În această perioadă vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului și polei.

În jumătatea de sud a ţării precipitaţiile se vor extinde treptat şi se vor acumula cantităţi de peste 20-30 l/mp. Va ninge pe arii extinse, în special în noaptea de duminică spre luni şi pe parcursul zilei de luni. Local se va depune un strat de zăpadă consistent.

Din dimineaţa zilei de luni, 11 ianuarie, vântul se va intensifica treptat, local vor fi rafale de 40-50 km/h. La munte, la altitudini de peste 1700 m viteza vântului va depăşi 60-70 km/h şi va fi viscol.

Vremea se apropie de temperaturile normale pentru această perioadă, ceea ce înseamnă că mercurul din termometre va scădea destul de mult.


Accesează: