Bărbatul în cauză se numește Cristinel Radu, iar fapta pentru care a fost condamnat a comis-o la începutul anului trecut. Pe 18 ianuarie 2019, bărbatul a lovit un consătean din comuna Lungani, pe care l-a tâlhărit de 50 de lei. Victima a sunat la Poliție, iar de aici povestea capătă un fir epic arhicunoscut.

Oamenii legii însărcinaţi cu rezolvarea cazului s-au prezentat la casa lui Cristinel Radu pentru a-l chestiona cu privire la cele întâmplate. Conform cancan.ro, în momentul în care a văzut polițiști la poarta sa, individul a început să-i înjure şi să îi amenințe cu moartea.

Iată cum au arătat judecătorii că s-au petrecut faptele: „La un moment dat, inculpatul l-a întrebat pe agentul de poliţie P.V.A. «Ce cauţi la ora asta la mine acasă?», iar acesta i-a răspuns «Sunt în drum acum, nu la tine acasă». Atunci, inculpatul afirmă «ăi, ce ai zis ăi, unde eşti ăi?». Agentul de poliţie îi răspunde «În drum», iar inculpatul s-a repezit spre el, având acel par ridicat deasupra capului, strigând «Ăii… Dumnezeul mă-tii, te omor aici!»”.

Norocul polițistului amenințat cu moartea a fost un vecin, care a sărit în apărarea sa. În cele din urmă, la casa lui Cristinel Radu a fost chemată o echipă de mascați, care l-au reținut pe bărbat și l-au dus la Poliție.