Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițiștii din Constanța îi informează pe “defavorizații” de la sate ce pățesc dacă beau și își bat nevestele
Polițiștii din Constanța îi informează pe “defavorizații” de la sate ce pățesc dacă beau și își bat nevestele

Polițiștii din Constanța îi informează pe “defavorizații” de la sate ce pățesc dacă beau și își bat nevestele

Împreună cu asistenții sociali din câteva comune constănțene, polițiștii Biroului de Prevenire din cadrul IPJ Constanța au discutat timp de câteva zile cu oamenii de țară în cadrul proiectului lansat de IGPR ,,Promovarea conceptului de poliție de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunitățile defavorizate socio-economic”.

Proiectul este finanțat printr-un parteneriat încheiat între Poliția Română și Elveția. Astfel, în ultimele cinci zile, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității, împreună cu cei din localitățile Corbu, Săcele, Istria și Mihai Viteazu, cu asistenți sociali din cadrul fiecărei primării, au desfășurat activități informativ-preventive, mergând la poarta oamenilor.
 
Oamenii legii au vizat cu precădere persoanele defavorizate abordând ca teme “prevenirea violenței domestice/intrafamiliale, a consumului de alcool și a agresiunilor cauzate pe acest fond, a prevenirii infracțiunilor săvârșite contra patrimoniului, a prevenirii abandonului școlar, a prevenirii violenței în școli, a informării cu privire la oportunități de recalificare și de inserție în muncă, a promovării drepturilor omului și egalității de șanse”.

Polițiștii nu spun care a fost reacția oamenilor, oferind doar poze de la intâlnirea cu localnicii de la țară. Ei dau în schimb asigurări că “parteneriatul dintre Poliție și Primării se va realiza permanent, în vederea prevenirii şi combaterii infracționalității din localitățile menționate, cu precădere fiind vizate persoanele defavorizate, urmând ca proiectul să continue și după închiderea liniei de finanțare, fiind astfel oferită sustenabilitatea acestuia”.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: