Capturarea braconierilor ucraineini a avut loc sâmbătă, pe 15 aprilie, în timp ce nava MAI 2110 a Gărzii de Coastă era în misiune. Nava efectua acțiuni de supraveghere și patrulare pe Marea Neagră moment în care a identificat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, la aproximativ 40 de mile marine travers de localitatea Sfântul Gheorghe, o ambarcaţiune de proveniență ucraineană, suspectă de activităţi de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a României. 

Comandantul ambarcaţiunii cu patru cetăţeni din Ucraina la bord s-a supus somaţiilor legale iniţiate de nava Gărzii de Coastă, permiţând poliţiştilor de frontieră să urce la bord pentru efectuarea controlului specific. La bordul acesteia a fost descoperită o cantitate de 450 kilograme de peşte din specia calcan, precum şi mai multe plase de pescuit tip setcă, în lungime de 1,5 km, pentru care membrii echipajului nu aveau documentele legale. Marfa a fost confiscată.

După ce au adus ambarcațiunea  în portul Sulina, poliţiştii de frontieră, împreună cu  reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, au procedat la efectuarea cercetărilor specifice. “Investigațiile” au durat de sâmbătă până luni, în a doua zi de Paște. Ambarcaţiunea tip catamaran împreună cu membrii echipajului, cei patru cetăţeni ucraineni cu vârste cuprinse între 34 şi 40 de ani, au fost predați, ieri, autorităţilor ucrainene în vederea continuării cercetărilor.

S-a întocmit dosar pentru săvârşirea infracţiunilor de "pescuit fără licenţă sau autorizaţie de pescuit; producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament; pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie, pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale".(Foto Politia de Frontiera)

 

 

Te-ar putea interesa și: