Evenimentul Zilei > Social > Polițiștii au primit ordine clare pentru Revelion. Oamenii riscă amenzi usturătoare
Polițiștii au primit ordine clare pentru Revelion. Oamenii riscă amenzi usturătoare

Polițiștii au primit ordine clare pentru Revelion. Oamenii riscă amenzi usturătoare

În noaptea dintre ani, restricțiile impuse de autorități pentru a limita răspândirea noului coronavirus nu vor fi relaxate. Prin urmare, cei care se avântă să organizeze petreceri riscă să primească amenzi usturătoare.

Sărbătorile din anul 2020 au fost total atipice, oamenii fiind nevoiți să redefinească ceea ce înseamnă „normalitatea”. Dacă în alți ani puteam petrece alături de cei dragi, anul acesta lucrurile stau total diferit. De aproximativ opt luni starea de alertă în care ne aflăm ne-a obligat să învățăm să trăim diferit, să interacționăm diferit și să fim precauți, iar revenirea la normalitate este un moment pe care mulți dintre noi îl așteaptă cu sufletul la gură.

Cu toate că ne aflăm în perioada Sărbătorilor, moment în care toată lumea dorește să petreacă alături de cei dragi, autoritățile nu sunt dispuse să facă concesii în ceea ce privește relaxarea unor restricții luate împotriva răspândirii noului coronavirus.

CITEȘTE ȘI USR-Plus amână desființarea Secției Speciale. În campania electorală au promis anularea ei urgentă

Astfel, de Revelion, cei care se avântă să organizeze petreceri trebuie să fie conștienți că riscă să primească amenzi usturătoare. Având în vedere faptul că deplasările sunt permise până în ora 23, iar petrecerile private sunt interzise, petrecerile pline de fast din anii trecuți rămân doar un vis frumos.

Raed Arafat: Petrecerile, aniversările şi sărbătorile sunt interzise

„Pare ciudat ce spun, dar chiar dacă ai invitat pe cineva, să se poartă mască, dar nu s-a pus o limită de persoane aici. Petrecerile, aniversările şi sărbătorile sunt interzise. Dacă cineva totuși riscă şi vrea să facă ceva în interiorul domiciliului, atunci pe răspunderea lui face acest lucru. Noi nu putem să mergem să spunem că interzicem ceva în interiorul domiciliului”, a spus secretarul de stat în Ministerul de Interne.

Ce amenzi riscă cei care nu respectă regulile

Pentru ca măsurile să fie respectate, de Revelion polițiștii vor fi în alertă, iar cei care încalcă regulile s-ar putea alege cu amenzi în valoare de până la 2.500 de lei, dar și cu un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.