Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițiștii au ieșit în stradă de ziua lor. Proteste cu fumigene în fața Ministerului de Interne
Polițiștii au ieșit în stradă de ziua lor. Proteste cu fumigene în fața Ministerului de Interne

Polițiștii au ieșit în stradă de ziua lor. Proteste cu fumigene în fața Ministerului de Interne

Polițiștii au protestat în stradă, împotriva reducerii veniturilor și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă de ziua lor, pe 25 martie.

Polițiștii au ieșit în stradă de ziua lor. Protest cu fumigene, pe 25 martie, de Ziua Poliției, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne. Agenții au protestat în stradă împotriva tăierilor de venituri care se preconizează în perioada următoare.

Mii de polițiști au scandat lozinci, au fluierat și au intonate Imnul de Stat în față la Ministerul Afacerilor Interne. Mai mult, printre scandări, s-a cerut și demisia ministrului de Interne, Lucian Bode.

Într-o postare pe Facebook, polițiștii din sindicatul Europol au marcat aniversarea a 199 de ani de la înființarea Poliției Române transmițând un mesaj pentru conducătorii instituției: „Rușine”.

„25 Martie ar trebui să fie o sărbătoare pentru toți polițiștii, și asta pentru că Poliția Română împlinește 199 de ani de la înființare, fiind o instituție deosebit de importantă pentru o societate.

Polițiștii au ieșit în stradă ziua lor

Iar dacă ne întrebați cum a evoluat instituția Poliției Române după aproape 2 secole de funcționare, vă spunem doar că la fel ca și în 1802, când avem prima atestare oficială, mii de unități de poliție au toaletă turcească în curte, nu au deloc sau apa o găsești doar la lighean sau găleată.

Și pentru că nu mai suportăm aceste condiții inumane și bătaia de joc la care suntem supuși de către guvernanți, astăzi, de Sfânta sărbătoare a Buneivestiri, ne vom striga nemulțumirile în fața MAI.

La mulți ani, tuturor polițiștilor din România, rușine celor care ne conduc!”, au scris pe contul de Facebook, sindicaliștii Europol.

Proteste cu fumigene în fața Ministerului de Interne

Polițiștii care au protestat în stradă, s-au adunat în fața Ministerului Afacerilor Interne și au aprins mai multe torțe fumigene. Ulterior, sindicaliștii au făcut o altă postare pe Facebook, din timpul protestelor, în care au reclamat lipsa dialogului social.

„Au trecut doua ore de când a început protestul. Se pare că ministrul Bode nu vrea să ne vadă. Dialogul social lipsește cu desăvârșire când vine vorba de drepturile polițiștilor. Continuăm protestele”, au mai scris reprezentanții Europol.

Polițiștii au ieșit în stradă reclamând condițiile inhumane în care lucrează și bătaia de joc la care sunt supuși de guvernanții actuali. De altfel, acesta nu este primul protest organizat de sindicaliștii din poliție. Pe 24 februarie, polițiștii au mai organizat un protest în fața Palatului Cotroceni.

sursa foto: Facebook Europol