Evenimentul Zilei > International > Colaboratorii lui Aleksei Navalnîi au anunțat organizarea unor noi acțiuni de protest
Colaboratorii lui Aleksei Navalnîi au anunțat organizarea unor noi acțiuni de protest

Colaboratorii lui Aleksei Navalnîi au anunțat organizarea unor noi acțiuni de protest

Canada a instituit sancţiuni împotriva a nouă oficiali ruşi ca urmare a situaţiei cu Navalnîi

Colaboratorii lui Aleksei Navalnîi au anunțat organizarea unor noi acțiuni de protest la care se va solicita eliberarea opozantului rus. Nu se precizează data exactă la care vor avea acțiunile. Acest lucru va fi făcut numai după ce la nivelul Rusiei se vor strânge cel puțin 500 de mii de cetățeni care sunt gata să iasă în stradă, a anunțat Leonid Volkov, conducătorul rețelei staffurilor regionale ale lui Navalnîi.

„Contabilizarea” numărului celor care sunt gata să ia parte la acțiuni se va face pe un site special unde trebuie să se facă înregistrarea prin indicarea adresei poștei electronice și a punctului locației geografice a potențialului participant. Susținătorii lui Navalnîi sunt de părere că faptul că fiecare persoană va vedea în cele din urmă o mulțime de „puncte” în jurul propriului „punct” îi va ajuta pe toți potențialii participanți să depășească frica legată de ciocnirea cu autoritățile.

Există însă o informație neverificată că numărul înregistrărilor va crește și mai mult, pentru că staffurile lui Navalnîi pregătesc acțiunile numai pentru începutul lunii mai.

Canada a instituit sancţiuni împotriva a nouă oficiali ruşi ca urmare a situaţiei cu Navalnîi

Guvernul canadian a instituit sancțiuni împotriva a nouă oficiali ruși ca urmare a situației create în jurul lui Aleksei Navalnîi, se afirmă într-o. declarație publicată, miercuri, de ministrul canadian de externe, Marc Garneau.

Pe lista sancţiunilor au fost incluşi șeful Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksander Bortnikov, primul adjunct al şefului administrației prezidențiale ruse, Serghei Kirienko, directorul Gărzii Rusiei, Viktor Zolotov, șeful Direcţiei prezidențiale pentru politica internă, Andrei Iarin, adjuncţii ministrului rus al apărării Aleksei Krivoruciko și Pavel Popov, reprezentantul plenipotențiar în Districtul Federal Siberian, Serghei Meniailo, şi șefii Serviciului Federal al Penitenciarelor și al Procuraturii Generale, Aleksandr Kalaşnikov și Igor Krasnov.

Acestora li se va interzice intrarea în Canada și li se vor îngheţa toate conturile bancare din această țară.