Irina Nozdrovska avea 38 de ani și a dispărut din 29 decembrie. Ea lucra la cazul surorii ei, care a fost ucisă în 2015 de o mașină condusă de nepotul unui judecător din Kiev.

Șoferul, Dmitro Rossoshansky, a fost trimis la închisoare pentru 7 ani, în mai 2017.  Se pare că Irina Nozdrovska primea amenințări din partea lui și a tatălui său.

Cadavrul femeii a fost găsit în cartierul Vyshhorod, o suburbie din nordul Kievului. Polițișii au anunțat dispariția ei, în ucraineană, în 30 decembrie, pe Facebook, scrie BBC.

Tot pe Facebook, dar în limba rusă, parlamentarul ucrainean Mustafa Nayyem a scris că tatăl lui Rossoshansky a amenințat-o cu moartea pe avocată, în timpul unei audieri la proces, în 27 decembrie. Potrivit deputatului, amenințarea suna așa: „Vei ajunge la un final sufocant”.

Avocatul bărbatului nu a reușit să obțină schimbarea condamnării, în urma audierii de săptămâna trecută.

Tânărul era băut și consumase droguri, când mașina pe care o conducea a lovit-o pe sora Irinei Nozdrovska, de doar 26 de ani, Svitlana Sapatinskaya, în septembrie 2015.

O organizație a societății civile numită Tverdynya (Fortățreața) a făcut apel pe Facebook ca oamenii să se adune în fața sediului poliției, azi, pentru a cere găsirea criminalilor și protecție pentru fiica cea mică a avocatei.