1.Ce impact credeți că va avea organizarea protestului în văzul miniștrilor de Interne aflați, în această săptămână, la Reuniunea JAI (Justiție și Afaceri Interne) de la București?

Va avea un impact major. Pentru că observ, déjà, că Ministerul de Interne încearcă, pe diferite căi, să manipuleze oamenii, să transmită informații false. Ca și exemplu, au început să manipuleze polițiștii, spunând că există o inițiativă legislativă de majorare a salariilor de 75%. Total fals.  Este vorba de un ordin de ministru privind munca suplimenară. Deci aruncă fumigene pe piață. Eu am încercat să transmit oamenilor mesajul corect, că e vorba de diversiune și manipulare. Noi, în sindicat, avem și rezerviștii și cei din minister au început să trimită niște adrese prin care, spun ei, că încearcă să echivaleze impactul financiar cu niște drepturi bănești neachitate. Alea sunt de 10 ani, din 2009. S-au trezit exact în perioada asta. Vă spun ceva în premieră. În data de 9 mai vom  organiza, la Sibiu (n.r. începe Summitul NATO) , un miting de protest la care vor participa cel puțin 5000 de persoane. Am trimis adresă către primăria Sibiu.

2. Protestați de ceva vreme, constant. Sperați, vreodată, într-o rezolvare a revendicărilor?:

Mi-e greu să spun. Dacă nu aș spera, nu aș încerca. Dar cu noi sunt și sindicatele din penitenciare cu care avem protocol de anul trecut. Noi ne-am pliat bine cu domnul Sorin Dumitrașcu (liderul Sindicatului din ANP). Aveam aceeași familie ocupațională pe anexa 6. Lucrurile sunt identice și acolo și aici. Și ne-am cuplat și cu asociațiile de rezerviști

3 Bugetul este gata, credeți că se mai poate schimba ceva în favoarea polițlștilor?

Dacă nu credeam nu încercam. Eu știu că e greu. Am o informație că nu pot să închidă bugetul cu vreo 7 miliarde de lei. Vedeți că astăzi au scos, déjà, niște titluri de stat. Dar asta este datorie publică. Titluri de stat cu o dobândă foarte avantajoasă, 4 sau chiar 5%, în condițiile în care dobânda cheie a BNR este în jurul a 2,5. Deci aia înseamnă lipsă de bani, înseamnă  disperare și sigur că au scos aceste titluri de stat tocmai pentru a finanța deficitul pe care funcționează. Deci, din câte știu eu, sunt 7 miliarde cu care nu pot închide bugetul.