Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițist român, celebru la New York. Cum a salvat 60 de persoane?!
Polițist român, celebru la New York. Cum a salvat 60 de persoane?!

Polițist român, celebru la New York. Cum a salvat 60 de persoane?!

Un polițist de frontieră din județul Bihor a ajuns faimos până și la New York după ce a reușit să salveze 60 de persoane.

Un polițist de frontieră din județul Bihor a salvat 60 de oameni în doar trei ani. Tânărul de 23 de ani a donat lunar sânge care a fost folosit pentru salvarea unor pacienți aflați în stare critică. Povestea lui a fost folosită într-o campanie, fiind proiectată pe un panou publicitar din New York.

Cum a ajuns să doneze sânge?

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, Robert a început pregătirile pentru a deveni polițist de frontieră în anul 2017. Atunci s-a oferit să doneze după ce a aflat că o persoană are nevoie de sânge pentru a supraviețui.

La absolvirea școlii, când Robert a fost repartizat chiar în județul lui, a mers să doneze sânge la Centrul de Transfuzie Oradea.

Deoarece a aflat că centrul are mare nevoie de sânge, el le-a promis celor de la centru că va veni lunar ca să donzeze. S-a ținut de cuvânt și astfel a salvat zeci de oameni. Mai mult chiar, și-a convins colegii să participe și ei la campania de donare de sânge.

„De atunci și până în prezent, Robert și-a ținut promisiunea, iar cu sângele lui a ajutat 60 de oameni aflați în stare critică. Un singur lucru regretă, faptul că într-o lună nu a putut ajunge să doneze, pentru că era în concediu. Dar ca să se revanșeze, și-a motivat colegii, astfel că săptămâna trecută au mers cu toții să doneze sânge la Centrul de Transfuzie.

El este Robert, are 23 de ani și, până acum, a ajutat 60 de oameni… repetăm acest lucru pentru că ceea ce el face este extraordinar!”, au scris reprezentanții MAI pe Facebook.

Cum a ajuns la New York?

Povestea lui a ajuns să fie proiectată pe unul dintre panourile publicitare din Times Square, în New York. Robert și alți trei donatori au devenit cunoscuţi acolo ca adevăraţi eroi, prin intermediul campaniei Blood Network, realizată de organizatorii Untold şi Neversea. Am vrut să-l cunoașteți și voi măcar pe unul dintre ei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: